• Wilfred Verhagen (265) in felle strijd gewikkeld met Maarten van Zetten.
• Wilfred Verhagen (265) in felle strijd gewikkeld met Maarten van Zetten. Foto: Kees Snepvangers
met videofragmenten

Wilfred Verhagen wint Lingewaalloop

Sportt 833 keer gelezen

HERWIJNEN • Wilfred Verhagen en Marjon de Kok hebben zaterdag de Lingewaalloop in Herwijnen gewonnen, de zesde wedstrijd uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Verhagen zette een winnende tijd van 33.00 neer. De Kok kwam met 38.21 vier tellen te kort om haar eigen parcoursrecord te verbeteren.

Na de snikhete voorgaande junidagen waren de omstandigheden zaterdagmiddag een stuk aangenamer voor de lopers. Het was bijna herfstig, met voortdurende lichte regen en een behoorlijke wind. Maar die stond niet ongunstig, aldus de Woerdense winnaar Verhagen. En het was behoorlijk vochtig. Zweetweer.

Geen onbekende
Verhagen is geen onbekende in het Grote Rivieren Loopcircuit. Een paar jaar geleden won hij na een fotofinish de Dirk IV-loop in Hoornaar al eens. In Herwijnen liep hij het grootste deel van de 10 kilometer in gezelschap van Paul Visser - favoriet in het overall klassement van het circuit - en twee relatief onbekende gezichten in dit circuit: Maarten van Zetten van Ilion en Marco Keijsers van Scorpio.

Eerste passage
Met z'n vieren rondden ze de eerste passage op de finishstraat aan de Vervoornlaan en met zijn vieren liepen ze door richting de tweede opgang van de Waaldijk. Daar moest Tilburger Visser als eerste een paar meter prijsgeven. Hij zou in 33.36 als vierde eindigden en deed desalniettemin goede zaken in het klassement.

Sterkste sprintbenen
Wilfred Verhagen had de sterkste sprintbenen over. Van Zetten eindigde op zes seconden, Keijsers op achttien. "We waren met z'n vieren ongeveer van hetzelfde niveau", vond Verhagen. "Ik had maandag nog in mijn eigen woonplaats Woerden gelopen. Toen was het heel heet. Ik heb daarna bewust een paar dagen heel rustig aan gedaan. Ik had niet eens superbenen vandaag, maar had nog wat over op het eind. Deze overwinning is een mooie motivatie voor de rest van het jaar."

Dames
Marjon de Kok was met behoorlijke afstand - Nanda Clarisse en Renata Haring volgden in 41.04 en 41.37 op de tweede en derde plaats - de snelste vrouw van de dag. Het gemiste parcoursrecord was jammer, maar de loopster uit Goirle was desondanks tevreden met haar optreden. "Ik heb de laatste tijd vooral getraind voor de marathon. Eerst voor Tilburg, maar daar ben ik vanwege de hitte niet gestart. Daarna heb ik Oss geprobeerd, maar daar werd ik na 2,8 kilometer al de verkeerde kant opgestuurd. Dus dat was een drama. Ik kreeg de uitnodiging van de organisatie om hier mijn titel te verdedigen. Het was afwachten hoe het zou gaan, maar ik ben hier zeker tevreden mee."

Na de zomervakantie volgen er nog drie wedstrijden in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2017. De eerste is de Loop naar de Pomp in Noordeloos op zaterdag 2 september. Informatie over de lopen en alle uitslagen en klassementen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit 

De winnaars van de zestiende Lingewaalloop per categorie: Maarten van Zetten (Msen), Wilfred Verhagen (M35), Erik Klooster (M45), Adrie Faes (M55), Nienke van Pijkeren (Vsen), Marjon de Kok (V35), Petra Bruijs (V45), Wouter Baas (M5km), Jentine van den Hoek (V5km), Joel van Zandwijk (jongens van 2009 en later), Isa van den Dool (meisjes van 2009 en later), Levi Hoppesteyn (jongens 2006-2008), Mirthe van Zon (meisjes 2006-2008), Nathan van Zandwijk (jongens 2004-2005), Thirza Krol (meisjes 2004-2005).

Hans Verbeek maakte onderstaande videofragmenten van de wedstrijd:

Video-fragment 10 kilometer-wedstrijd

Video-fragment 5 kilometerwedstrijd

Video-fragment Jeugdloop

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 4 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 6 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden