Afbeelding
Foto: Lya Cattel

Twee koninklijke onderscheidingen in Neerijnen

Algemeen 384 keer gelezen

NEERIJNEN • Burgemeester Harry de Vries heeft woensdagochtend twee inwoners van zijn gemeente een koninklijke onderscheiding overhandigd. De twee zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Leendert van den Ham
Leerdert van den Ham (1948) uit Waardenburg is de molenaar van de poldermolen in Waardenburg. Hij stelt de molen wekelijks open voor bezoek en geeft rondleidingen. Daarnaast voert hij het onderhoud aan de molen uit en heeft hij leerlingmolenaars opgeleid. Van 1980 tot 2011 was hij eendenkooiker bij Staatsbosbeheer in Waardenburg. Hij vind en ringde eenden. leidde bezoekers rond en heeft een maquette gemaakt voor het informatiecentrum. Daarnaast was Leendert vrijwilliger bij accordeonvereniging Amusementa Opijnen en collectant voor de Hartstichting.

Marinus Wijtmans
Marinus Wijtmans (1946) is medeoprichter en voorzitter van het liederenkoor Bekaant Goed. Hij verricht er vele taken: repertoirekeuze, bewerking van de liederen, het regelen en coördineren van het vervoer bij optredens. Daarnaast is Marinus vrijwilliger bij Welzijn Neerijnen. Hij is lid van de klussendienst, woonadviseur voor ouderen en vrijwilliger bij de fietsclub. In het verleden was hij voorzitter van de oudercommissie van basisschool Klingelenberg en deed hij onderhoudswerk voor de school. Van 2000 tot 2014 verleende hij mantelzorg aan een achterneef, die doofstom en slechtziend was. Marinus deed zijn administratie en hielp bij zorgvragen. Ook zorgde hij voor de uitvaart, toen zijn achterneef in 2014 overleed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden