• Wennekes.nl verloor de laatste wedstrijd van dit seizoen en eindigde als zesde.
• Wennekes.nl verloor de laatste wedstrijd van dit seizoen en eindigde als zesde.

Wennekes.nl sluit af met nederlaag

Sport 83 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de eredivisie topteamcompetitie heeft Wennekes.nl thuis tweemaal niet weten te winnen van Egersbeek.nl/BCA. Beide wedstrijden werden met 2-4 verloren.

Hoogtepunt was de serie in het bandstoten van Marco Kivits die 77 bandstoters wist te produceren. Door deze nederlaag is het team geëindigd op de zesde plaats in de eredivisie.

Niet makkelijk
In het kader 47/2 (200) speelde Jim van der Zalm tegen de Duitser Christian Poether. Van der Zalm had het niet makkelijk en verloor deze partij in zeven beurten. Hij kwam tot 169 caramboles.

In het kader 71/2 (150) stond Marek Faus opgesteld tegen Martijn Egbers. Faus kon de hoge verwachting niet waarmaken en speelde een niet al te beste partij. Hij verloor in veertien beurten en bleef op 122 caramboles steken.

Marco Kivits speelde in het bandstoten (100) en wist hier de eer te redden tegen Harry van den Boogaard. Dit deed hij overigens met verve. In de negende beurt maakte Kivits namelijk de partij uit met een grandioze serie van 77.

Tweede duel
In het tweede duel ging Wennekes.nl opnieuw onderuit. Wel speelden de Rumptenaren een stuk beter. Jim van der Zalm speelde sterk in het kader 47/2 en maakte de partij in de vijfde beurt uit. Dit deed Poether echter ook, waardoor deze partij in een gelijkspel eindigde.

Ook het kader 71/2 werd remise. Marek Faus speelde in zeven beurten tegen Martijn Egbers. De beslissing moest daarom vallen bij het bandstoten. Marco Kivits kon zijn huzarenstuk niet herhalen en verloor in 22 beurten op 86 caramboles.

Met het verlies van zaterdag eindigde het team op de zesde plaats in de eredivisie, wat voldoende is voor handhaving. Het volgend seizoen gaat in september van start.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Joke in de opslag van de Voedselbank Vianen.
Joke is hét gezicht van Voedselbank Vianen: 'Doe dit met zóveel liefde en plezier' Nieuws 7 uur geleden
• Het eiland.
Nieuwbouwplannen op het Eiland in Leerdam krijgen vorm: drie woontorens met 126 appartementen Nieuws 18 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column Arno Wallaard Memorial: polderkoers live (te) volgen Sport 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden