• De kinderen vermaakten zich prima tijdens de Koningsspelen.
• De kinderen vermaakten zich prima tijdens de Koningsspelen. Foto: aangeleverd

Ontspannen sfeer tijdens Koningsspelen Lingewaal

Sport 116 keer gelezen

ASPEREN • De laatste week voor de meivakantie werd vrijdag volgens traditie afgesloten met de Lingewaalse Koningsspelen.

De bovenbouwleerlingen van alle Lingewaalse scholen kwamen op het sportcomplex van vv Asperen en sporthal de Wiel bij elkaar voor een sportieve en leuke sportdag.

De kinderen startten op de eigen school met een Koningsontbijt om vervolgens vol energie aan de sportdag te beginnen. In Asperen aangekomen, gingen de kinderen uiteen in groepjes waarbij de acht scholen werden gemengd. In vier uur tijd werd er een parcours afgelegd, waarbij elke groep zeventien sporten/activiteiten tegenkwam.

Zo konden ze bijvoorbeeld flag football spelen, speerwerpen, zich uitleven op een stormbaan en sprinten. Ook konden de kinderen badmintonnen en beach- en zaalvolleyballen dat verzorgd werd door respectievelijk badmintonclub Wammes en volleybalvereniging WHV.

Met hulp van sportklasleerlingen van het Heerenlandencollege, studenten van het Koning Willem I college, ouders, leerkrachten, de EHBO-ers en een goede samenwerking met vv Asperen is de dag perfect verlopen. De sfeer was goed en alle leerlingen deden sportief mee aan de activiteiten.

Nadat iedereen had geholpen met opruimen, kregen de kinderen en alle vrijwilligers een ijsje en mochten ze naar huis om te gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden