Afbeelding

Na zestig jaar afscheid van Studiekring Haaften

Algemeen 406 keer gelezen

HAAFTEN • Wat hebben Jan Terlouw, Majoor Bosshardt en Anton Geesink met elkaar gemeen? Ze waren allemaal eens spreker bij Studiekring Haaften. Dankzij Jan van Ieperen.

Zestig jaar lang was Van Ieperen secretaris en penningmeester van Studiekring Haaften. Vrijdag nam hij afscheid. Niet eens zozeer vanwege zijn leeftijd (86). "Het is mooi geweest, zestig jaar vind ik een mooi getal", aldus de kwieke Haaftenaar. Gelukkig zijn er opvolgers: Wil van Oort en Beppie van Doorn nemen zijn taken over.

Vrijdag verraste het bestuur Van Ieperen met een druk bezochte receptie.

Gewoon vragen
Elk seizoen komen er zes of zeven sprekers naar Haaften. Dat betekent dat Van Ieperen er zo'n vierhonderd heeft verwelkomd. Inspiratie had hij altijd genoeg. "Ik zag iets interessants op televisie, hoorde iets op de radio, las iets in de krant of kreeg tips van anderen. En dan is het een kwestie van gewoon vragen."

Jan Terlouw
Willem Aantjes, kardinaal Simonis, Anton Geesink, Majoor Bosshardt: ze zeiden allemaal 'ja' op die gewone vraag. Van Ieperen haalde ze van de trein en bracht ze na afloop weer terug. "Uit die hele periode denk ik dat Jan Terlouw het meeste indruk op me gemaakt heeft", vertelt hij desgevraagd. "Er zijn ook veel minder bekende mensen geweest hoor, die bijvoorbeeld vertelden over hun beroep. Ook heel interessant."

Verrassingsreceptie
Het zestigjarig jubileum en afscheid van Van Ieperen valt samen met het zeventigjarig bestaan van Studiekring Haaften. "Dat is gevierd met de uitgave van een boek, waarvan nog maar een paar exemplaren over zijn", vertelt Van Ieperen enthousiast.

Lees het uitgebreide artikel in de papieren krant van 26 april 2017 of in de e-paper.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden