Afbeelding
Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Leerdam Sport'55 richt zich op verbeteren eigen sportpark

Algemeen Glaspark 439 keer gelezen

LEERDAM • Leerdam Sport'55 gaat zich richten op het verbeteren van het eigen, huidige sportcomplex. Aansluiten bij het Glaspark lijkt geen optie meer.

Het dagelijks bestuur van Leerdam Sport had dinsdag een gesprek met wethouder Bart Bruggeman. In een open onderhoud is vastgesteld dat de club inzet, mede ingegeven door de voorkeur van de leden, op het upgraden van het complex in Leerdam-West.

LRC Leerdam, hockeyclub Leerdam en korfbalvereniging Ter Leede/De Jager hadden al aangegeven door te willen gaan met het plan Glaspark op de locatie Bruinsdeel.

Leerdam Sport gaat een team samenstellen dat zich gaat bezighouden met een verbeterenplan. Over het te volgen proces zullen nog nadere afspraken met de gemeente worden gemaakt.

Snel handelen
Leerdam Sport'55 bracht woensdag naar buiten 'zich te lang te hebben laten leiden door het idee dat het Glaspark de enige weg was'. De positieve punten uit het eindrapport Glaspark zullen wel in het verbeterplan worden meegenomen.

De mogelijkheden zullen bij voorkeur al op korte termijn aan de wethouders Bruggeman en Meijdam worden voorgelegd. 'We zullen snel handelen, om het proces voor de andere drie verenigingen niet te vertragen. We hebben begrip voor de haast bij deze clubs en zijn zelf ook gebaat bij een snelle voortgang', meldt het Leerdam Sport-bestuur.

Speerpunten voor de derdeklasser uit West blijven verbinding en clubgevoel, het bieden van maatschappelijke waarde voor de omliggende wijken en een kostenbewuste benadering met perspectief voor de toekomst.

Concreet
Concreet houdt het persbericht in dat Leerdam Sport 'vol' voor de aanpak van de eigen accommodatie gaat. "Het Glaspark laten we varen. Dat laten we verder over aan de drie andere verenigingen", zegt voorzitter John Boekelman. "We gaan nu plannen ontwikkelen voor ons eigen sportpark. We doen dat in goed overleg met de gemeente. Die staat gelukkig niet onwelwillend tegenover onze plannen."

De komende weken gaan de beleidsbepalers bij Leerdam Sport zich buigen over de gewenste ontwikkelingen op de locatie aan de Quirinus de Palmelaan. "Hoe groot moet het sportpark worden, moet de indeling eventueel gewijzigd worden, wat kunnen we opknappen? Die vragen gaan nu allemaal spelen."

Zes weken
Om gelijk op te trekken met de plannenmakerij van LRC, HCL en Ter Leede / De Jager voor het 'Glaspark Light' zet Leerdam Sport vaart achter dat proces. "Met een week of zes moeten we toch de eerste ideeën op tafel hebben", hoopt Boekelman.

Hij benadrukt dat in het onderhoud met wethouder Bart Bruggeman nog niet gesproken is over een gemeentelijke bijdrage in de kosten. "Dat is niet aan de orde geweest, het was vooral een oriënterend gesprek. Maar uiteraard hopen we wél op financiële steun."

Boekelman is opgelucht dat de kogel door de kerk is en er nu duidelijkheid is over de toekomst van de club. "Dat geldt voor het bestuur, maar ook voor iedereen die bij het proces betrokken is en onze leden. We zijn bovendien erg blij dat de gemeente met ons mee wil denken."

André Bijl

   

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden