• The Streets is één van de negen finalisten die in juli in Paradiso strijden om de titel.
• The Streets is één van de negen finalisten die in juli in Paradiso strijden om de titel. Foto: Bert Kerkhof

The Streets (Kerkdriel) naar finale coverbands in Paradiso

Algemeen 53 keer gelezen

KERKDRIEL • Coverband The Streets is doorgedrongen tot de finale van 'The Clash of the Cover Bands'. Deze finale vindt zaterdag 8 juli plaats in Paradiso in Amsterdam. 

Zaterdag vond in Event Center Culemborg de tweede halve finale plaats in het dertiende seizoen van The Clash of the Cover Bands. Negen regionale winnaars uit Nederland en België zorgden voor een spannende muzikale strijd op hoog niveau en haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het enthousiaste publiek te overtuigen en daarmee een plaats te veroveren in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam (main hall).

Coaching
In de voorbereidingen naar deze halve finale kregen alle bands diverse ondersteunende coaching sessies, waardoor ze zich optimaal konden voorbereiden op deze 'The Clash'. Hierdoor wisten de bands hun vorige optredens te toppen en was het niveau hoog en behoorlijk gelijkwaardig. De verschillen werden bepaald door de vorm van de dag. 

Publiekswinnaar
Als publiekswinnaar Regio Oost Nederland had viermans rockcoverband The Streets uit Kerkdriel zich geplaatst voor deze semi-finals. De band weet naast een muzikaal technisch hoog niveau ook een spectaculair entertainmentgehalte neer te zetten. Met een uitgekiende dynamische setlist met nummers als Ace Of Spades van Motörhead en een sterke bewerking van Another Brick In The Wall van Pink Floyd speelde de band zich met volle overgave ook nu naar een overtuigende eerste plaats bij de publieksstemmen én een hoge score bij de vakjury.

Single
Met haar prachtige uitvoering van de mash-up Seven Nation Dreams van The White Stripes/Eurythmics als live-single met videoclip staat The Streets vanaf 15 april in 'The Clash Hitlijst'. De single is dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en gedurende tien weken wordt de Top 5 geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.

Uiteindelijk werd 12-mans soulcoverband Capital S uit Delft tot vakjury-winnaar uitgeroepen met op de tweede plaats rockcoverband The Pinheads uit Woerden. Bij de publieksstemmen scoorde Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum een tweede plaats. Met de hoogste score bij de vakjury en de publieksstemmen samen ná de winnaars ging de Wild-Card voor de Grand Finale in PARADISO naar The Green Monkeys uit Gramsbergen. 

Tijdens de finale wordt een jury- en een publiekswinnaar gekozen. Zij winnen onder andere een cd-contract en meerdere optredens in de Benelux. 

Fans
The Streets organiseert wederom een buscombi voor haar fans, liefkozend 'The Streets Family' genaamd. Er zijn beperkt kaarten beschikbaar voor de finale dus liefhebbers wordt aangeraden de informatie via de website en socal media in de gaten te houden.

www.the-streets.nl 
www.clashofthecoverbands.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden