Afbeelding

Wordt het West Betuwe, Waal en Linge of Betuwewaard?

Algemeen Fusie GNL 735 keer gelezen

REGIO • West Betuwe, Waal en Linge of Betuwewaard. Eén van deze drie wordt de naam van de fusiegemeente die per 2018 ontstaat uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. De keuze is nu aan de inwoners. 

De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal maakt tijdens een persbijeenkomst maandag de drie keuzenamen voor de nieuwe fusiegemeente bekend. 

Omdat de drie gemeenten de inwoners zoveel mogelijk willen betrekken bij de herindeling, hebben zij een belangrijke stem bij het bepalen van de naam voor de nieuwe gemeente. De eerste twee weken van februari konden alle inwoners suggesties voor de nieuwe gemeentenaam indienen. 

Een naamgevingscommissie van acht inwoners onder voorzitterschap van Renée Koning boog zich over de inzendingen en koos daar drie keuzenamen uit. 

Tot en met woensdag 19 april mogen inwoners van de GNL-gemeenten vanaf twaalf jaar één stem uitbrengen op hun favoriete naam. De naam met de meeste stemmen wordt vanaf 1 januari 2019 de nieuwe gemeentenaam. Stemmen kan op deze website

Eind april wordt de uitslag bekend gemaakt. Eind mei of begin juni nemen de GNL-raden een formeel besluit over de nieuwe gemeentenaam. De raden hebben begin dit jaar al besloten dat ze de uitslag van de stemming zullen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden