• WHV liet zaterdag een 2-0 voorsprong glippen.
• WHV liet zaterdag een 2-0 voorsprong glippen. Foto: Aangeleverd

Heren WHV verspelen 2-0 voorsprong

Sport 88 keer gelezen

ASPEREN • De inzet vooraf was om via een 3-1 of 4-0 zege van de tiende plaats af te komen en naar plek negen of acht te stijgen. Na de eerste twee sets lag WHV prima op koers en leek de overwinning een kwestie van tijd. Helaas begon de Asperense machine vanaf de derde set te haperen en moest het toestaan dat de zege alsnog naar de bezoekers ging die daardoor boven WHV blijven op de ranglijst.

De eerste twee sets verliepen prima voor WHV. In beide sets kende de ploeg enkele goede servicereeksen waardoor de ploeg wegliep van Voleco. Daarnaast had de ploeg het eigen side-out spel aardig onder controle.

Aanvoerder Stefan Arp kwam veelvuldig tot scoren en als de passing even wat minder goed aankwam, had spelverdeler Niels Reder altijd nog de uitweg naar diagonaalspeler René Roth die de ballen uit alle posities wist te scoren. Niets leek er dan ook op te wijzen dat de thuisclub tegen een nederlaag aan ging lopen.

Moeizamer
Vanaf de derde set ging het echter moeizamer. De servicedruk van Voleco nam iets toe, waardoor WHV langzaam onder druk kwam te staan. Daarnaast legde de verdediging en blokkering van de ploeg uit Ouderkerk aan de IJssel de focus nadrukkelijk op aanvoerder Stefan Arp, waardoor deze steeds moeizamer tot scoren kon komen.

En daarmee wisten de bezoekers de angel uit het Asperense spel te halen. Toch bleef het spel aardig gelijk op gaan.

Geluk afdwingen
Het was echter Voleco dat steeds het geluk wist af te dwingen aan het einde van de set. Op de beslissende momenten vielen de ballen net goed voor de bezoekers en kregen zij het voordeel van de twijfel bij de beslissingen van de scheidsrechter. Dit leek een verlammende werking te hebben op de Asperense ploeg die het tij dan ook niet meer wist te keren.

Dankzij deze 2-3 nederlaag blijft WHV met nog drie wedstrijden te gaan hangen op de tiende plek. En dus nemen de degradatiezorgen toe.

Verscherpte degradatie
Te meer omdat er dankzij een afslankregeling in de eredivisie een verscherpte degradatieregeling dreigt te komen, waardoor een achtste plek noodzakelijk is voor lijfbehoud. De Asperense heren zullen dus nog even alles uit de kast moeten halen.

Aankomende zaterdag staat WHV in Made tegenover de huidige nummer acht van de ranglijst, zodat er opnieuw een belangrijke wedstrijd wacht.