• Heleen van Royen met haar moeder.
• Heleen van Royen met haar moeder. Foto: PR LingeFilm

Heleen van Royen naar Geldermalsen

Algemeen 502 keer gelezen

GELDERMALSEN • Bibliotheek Rivierenland en LingeFilm hebben de handen ineengeslagen en halen op zondag 9 april Heleen van Royen naar De Pluk naar aanleiding van haar documentaire 'Het doet zo zeer' over haar dementerende moeder.

In de documentaire 'Het doet zo zeer' schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf en gebruikt regelmatig een statief, zodat  zij vaak samen met haar moeder in beeld is. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Heleen van Royen is de meest bekende, meest beruchte én best verkopende Nederlandse auteur van dit moment. Ze debuteerde in het jaar 2000 met 'De gelukkige huisvrouw', waarvan tot nu toe meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank gingen. Dit boek werd ook bewerkt tot toneelstuk en film.  

Multifunctioneel centrum De Pluk biedt onderdak aan allerlei zorgverleners. Daarom is dit dé plek bij uitstek om aandacht aan dit onderwerp te geven en Heleen van Royen een podium te bieden. Voor en na de film kunnen bezoekers zich informeren over het onderwerp 'dementie' en 'alzheimer' bij de informatiemarkt, waar verschillende zorginstellingen vertegenwoordigd zijn. De Readshop uit Hedel verkoopt boeken van Van Royen die gesigneerd kunnen worden. Om 11:30 en 13:15 uur is er een filmvoorstelling. Vanaf 15:00 uur is Van Royen aanwezig voor een interview en vragen uit het publiek. 

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van LingeFilm

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden