• De Linge/PCG maakt het zichzelf lastig in de kampioensrace.
• De Linge/PCG maakt het zichzelf lastig in de kampioensrace. Foto: Aangeleverd

Waterpoloheren laten weer punten liggen

Sport 214 keer gelezen

's-Gravenzande • In 's Gravenzande is het de waterpoloheren van de Linge/PCG opnieuw niet gelukt een uitwedstrijd te winnen. Tegen Westland kwam de ploeg niet verder dan een teleurstellend 8-8 gelijkspel.

Hiermee maakt de Gorcums-Leerdamse combinatie het zich onnodig moeilijk in de strijd om het kampioenschap. De gehele wedstrijd deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder.

Effectiever
In de beginfase hadden beide teams moeite om het net te vinden. Westland was net iets effectiever en kwam op een 2-1 voorsprong.

In het middengedeelte van de wedstrijd trok De Linge/PCG de wedstrijd naar zich toe, waardoor ze halverwege de 3e periode met 3-5 voor stonden. Deze voorsprong was helaas van korte duur, Westland maakte snel gelijk en pakte in de 4e periode weer snel de leiding.

De koploper van de 3e klasse A kwam niet verder dan de gelijkmaker. Ondanks dit puntverlies staat De Linge/PCG nog steeds bovenaan. Dit is echter op basis van het onderlinge resultaat tegen nummer twee De Kempvis.

Spannend
Het blijft hiermee erg spannend en het ziet er naar uit dat de competitie op de allerlaatste wedstrijd beslist gaat worden (8 april). Dan spelen de Linge/PCG en de Kempvis tegen elkaar in het Gorinchemse Caribabad.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn 3, Mark van den Brom 3 en Menno Cloostermans 2 treffers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden