• De meisjes maakten er een prachtige voetbalmiddag van.
• De meisjes maakten er een prachtige voetbalmiddag van. Foto: Aangeleverd

Meiden schitteren bij Schoolvoetbal

Sport 411 keer gelezen

LEERDAM • De lucht was prachtig blauw, de zon scheen en er zat een gezonde spanning in de lucht: het Schoolvoetbal 2017 is begonnen.

Wekenlang was er geschaafd aan de opstelling en tactiek en nu was het dan zover. Vorige week woensdagmiddag 15 maart was de eerste voetbalmiddag een feit met velden vol voetbalsters en langs de lijn enthousiaste supporters.

Deze eerste toernooidag was bedoeld voor alle fanatieke meiden. En of zij kunnen voetballen. Mooie passes, schoten op de lat, briljante reddingen van de keepers en ongelooflijk mooie doelpunten, alles kwam voorbij!

Fanatiek
Om kwart over één was de eerste aftrap. En meteen was duidelijk dat dit een spannende en leuke middag ging worden. Langs de lijn genoot iedereen in het zonnetje van het sportieve spel, vaak onder het genot van een patatje of een ijsje. Fanatiek werden de speelsters in het veld aangemoedigd.

Zo'n voetbalmiddag levert niet alleen een boel vertier op, maar ook winnaars. Nadat er erg spannende kwartfinale's (met twee keer penalty's) waren gespeeld, was het tijd voor de halve finale's. Deze wedstrijden werden gespeeld door de beste meidenteams.

Sportdrank
Om ze klaar te stomen, kwam de sportdrank uit de tas, klonk de team-yel nog een keer over het veld en rolden de toeschouwers hun spandoeken uit. Het Bengaals vuurwerk werd helaas niet toegestaan, maar de sfeer zat er toch goed in.

Uiteindelijk plaatsten zich voor de finale op Koningsdag: Klasse 1 (groep 7/8): Hobbitstee tegen Wilhelmina en in de Klasse 2 (groep 5/6): Klimop 2 tegen Wilgenhoek 1.

Jongens
Woensdagmiddag 22 maart wordt de tweede voorronde afgewerkt, dan nemen de jongens van groep 7 en 8 het tegen elkaar op. De wedstrijden in deze poule worden gespeeld op Leerdam Sport.

De week erop, 29 maart, is de derde voorronde tussen de jongens van 5/6, op de velden van LRC.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden