• De dames van WHV boekten een fraaie 4-0 overwinning.

Dames WHV winnen van RVC Libanon

Sport 91 keer gelezen

ASPEREN • De dames van WHV kregen afgelopen vrijdagavond het tweede team van het Rotterdamse RVC Libanon op bezoek. WHV won in een leuke wedstrijd met 4-0.

De eerste set begon WHV scherp en ze pakten al gauw een voorsprong. RVC Libanon kwam later in de set meer in hun eigen spel, maar het mocht de gasten niet baten. WHV speelde met een goed aanvallend ritme waar de tegenstanders geen antwoord op hadden. Het werd 25-21 voor WHV.

Lastig
De thuisclub begon de tweede set niet zo scherp als de eerste. Binnen de kortste keren stond het 0-6 voor Libanon. De gasten serveerden op tactische plekken en maakten het WHV erg lastig. Gelukkig hervonden de Asperense dames hun 'focus' en knokten zich stukje bij beetje naar een gelijke stand.

Mirjam bediende haar aanvalsters uitstekend, zodat die veel verschillende mogelijkheden hadden om te scoren. Het ging na de achterstand gelijk op, maar in de slotfase van de set trok WHV aan het langste eind en won opnieuw met 25-21.

Gelijk op
In de derde set ging het aanvankelijk gelijk op, maar naarmate de set vorderde pakte WHV een paar punten voorsprong. Jeugdspeelster Lotte kleijer kwam met 20-17 in het veld en moest gelijk serveren.

RVC Libanon had moeite met deze service en raakte daardoor aanvallend niet meer in hun spel. Zodat WHV ook de derde set met 25-21 won.

Spannend
De vierde en laatste set was spannend tot het einde: de teams gingen lang gelijk op. WHV toonde vechtlust, de verdediging zat overal goed bij en aanvallend was WHV creatiever dan RVC Libanon.

Hoewel de Rotterdammers nu ook tactisch serveerden, slaagden zij er niet in hun aanvallen af te maken. De set eindigde met 28-26 voor WHV. De dames konden de winst goed gebruiken, ze staan nu zesde.

Vrijdag speelt WHV om 20:00 uur tegen Voleco 1 dat negende staat.

• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 20 uur geleden