Afbeelding

Leden Leerdam Sport'55 zeggen glashard 'nee' tegen Glaspark

Algemeen Glaspark 1.165 keer gelezen

LEERDAM • De leden van Leerdam Sport'55 hebben woensdagavond glashard 'nee' gezegd tegen de huidige Glasparkplannen. Slechts drie leden stemden voor het Glaspark, terwijl maar liefst 156 leden de plannen niet zien zitten.

Bij LRC Leerdam was de stemming geheel anders. Op Bruinsdeel werd voor (356-21, seniorenleden vanaf achttien jaar mochten drie stemmen inbrengen) het Glaspark gestemd. Het is de intentie van de gemeente Leerdam behalve de twee voetbalclubs ook de hockey en de korfbal op het Glaspark te huisvesten.

Bij Leerdam Sport'55 konden de leden ook aangeven waar de pijn zit. Veruit het meest genoemd werden de financiële risico's (111), onvoldoende eigen identiteit (100), financiële genoegdoening eigendom (93), ver(in)deling kantine (64) en de locatie Bruininxdeelsekade (61).

"De leden hebben gekozen. Dit is een heel duidelijke boodschap naar de gemeente", zegt voorzitter John Boekelman in een eerste reactie. "De leden zijn niet tegen het Glaspark op zich, maar wel tegen de voorwaarden die in het eindrapport staan."

Het Leerdam Sport-bestuur had vooraf besloten over dit belangrijke onderwerp schriftelijk te stemmen. Op het biljet konden de nee-stemmers ook laten weten waarom ze zich tegen het plan keerden.

In een persbericht laat Leerdam Sport weten dat de vereniging het huidige rapport niet als eindpunt, maar als tussenrapportage te zien. "Ik weet niet hoe de gemeente hierop reageert, maar wat ons betreft is de deur niet dicht. De leden willen graag door met het Glaspark, maar dan wel met een verbeterd plan", aldus Boekelman.    

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden