Afbeelding

Nieuwe stap in fusieproces GNL

Algemeen Fusie GNL 343 keer gelezen

REGIO • De colleges van burgemeester en wethouders van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal hebben dinsdag ingestemd met het concept-herindelingsontwerp. Dit ontwerp wordt nu voor formele vaststelling voorgelegd aan de drie gemeenteraden. Die vergaderen daarover op donderdagavond 16 maart. 

Het herindelingsontwerp geeft onder andere inzicht in de argumenten voor een gemeentelijke fusie, het profiel van de nieuwe gemeente, de invulling van de dienstverlening en burgerparticipatie, de financiële gevolgen van de voorgestelde fusie en het verder te doorlopen formele proces. 

Zienswijzen
Wanneer de gemeenteraden de inhoud van het concept-herindelingsontwerp onderschrijven volgt een periode van acht weken waarin het ter inzage wordt gelegd en inwoners en belanghebbenden hierop kunnen reageren door middel van het indienen van zienswijzen. Deze periode duurt van 24 maart tot en met 18 mei 2017. 

Inloopmoment
In de periode waarin het herindelingsontwerp ter inzage ligt en zienswijzen  kunnen worden ingediend organiseert de Stuurgroep GNL in alle 26 kernen van de drie gemeenten een inloopmoment. Gedurende een uur is er dan iemand vanuit de stuurgroep aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden of onderdelen vanuit het ontwerp nader toe te lichten. 

bron: persbericht gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden