• Het nieuwe GroenLinks GNL-bestuur: v.l.n.r. secretaris Jan van Nuland, voorzitter Alex Tobin en penningmeester Geert Jan Schuite (foto: Marjolein den Hartog)
• Het nieuwe GroenLinks GNL-bestuur: v.l.n.r. secretaris Jan van Nuland, voorzitter Alex Tobin en penningmeester Geert Jan Schuite (foto: Marjolein den Hartog) Foto: Marjolein den Hartog

GroenLinks-afdeling in Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal

Algemeen Fusie GNL 326 keer gelezen

REGIO • De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (GNL) hebben sinds kort een eigen GroenLinks-afdeling.

De oprichting vond plaats tijdens een bijeenkomst op 31 januari in aanwezigheid van bestuursvoorzitter van GroenLinks Gelderland en de voorzitters van GroenLinks Culemborg en Tiel. Tijdens deze avond werd ook meteen het bestuur gekozen, bestaande uit voorzitter Alex Tobin (Enspijk), secretaris Jan van Nuland (Haaften) en penningmeester Geert Jan Schuite (Opijnen).

Succesvolle flyeractie
GroenLinks GNL-voorzitter Alex Tobin: "We hebben gemerkt dat er behoefte is aan een lokaal GroenLinks-geluid. Dit werd afgelopen zaterdag al meteen bevestigd tijdens onze eerste publieke activiteit: het uitdelen van flyers op diverse plekken in het centrum van Geldermalsen in de aanloop naar de landelijke verkiezingen. Het was bijzonder waardevol om eens te peilen hoe men in onze gemeenten over GroenLinks denkt en de reacties waren gelukkig overwegend positief en bemoedigend."

Later deze lente wil GroenLinks een groter kennismakingsevenement plannen.
 
Vertrouwen
Hoewel de focus nu nog even ligt op de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen, wil GroenLinks GNL zich de komende twee jaar vol gaan inzetten voor lokale issues. Met als uiteindelijke doel deel uit te maken van een nieuwe GNL-gemeenteraad. Alex Tobin: "We zien graag dat mensen in ons gebied weer vertrouwen krijgen in elkaar en in de toekomst. Wij willen onze 26 dorpen met 49.000 inwoners een progressief alternatief in de politiek bieden. Daarom nodigen we iedereen uit ­– ongeacht je herkomst, je politieke overtuigingen en of je wel of niet partijlid bent – om met ons in debat te gaan en ons samen in te spannen voor een meer rechtvaardige en groenere gemeente."

Meer informatie: www.groenlinks.nl 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden