Afbeelding

51-jarige Leerdam aangehouden wegens brandstofdiefstal

112 531 keer gelezen

LEERDAM • De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 51-jarige Leerdammer aangehouden op verdenking van brandstofdiefstal. De aanhouding vond rond 04:15 uur plaats op het Laantje van Van Iperen. 

De politie kreeg deze nacht rond 03.00 een tip binnen van een verdachte situatie. Er stond een man met een personenauto geparkeerd op een oprit van een woning aldaar. De melder had gezien dat de man met jerrycans het bouwterrein was opgegaan. Even later was deze man terug gekomen, maar zonder de jerrycans.

De politie stelde direct een onderzoek in en trof bij een bouwkraan de jerrycans aan met daarbij ook nog een slang die in de tank van een bouwkraan zat. Hierop zijn direct collega's ter plaatse gekomen die in burger waren gekleed. Zij hebben toen het terrein afgepost en zagen dat de man weer terug kwam met twee volle jerrycans.

Politiemensen controleerden de man, zagen dat zijn laarzen onder de modder zaten en roken een sterke diesellucht bij de man. Voldoende reden dus om de man van 51 jaar aan te houden en een onderzoek te starten naar diefstal van de diesel uit de bouwkraan.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden