Afbeelding

Petitie gestart om zwijntjes 'te redden' 

Algemeen 598 keer gelezen

HEUKELUM • Op de website petitie24.nl is een handtekeningenactie gestart met als doel de wilde zwijnen in Heukelum te redden. De actie is inmiddels door ruim zevenhonderd mensen ondertekend. 

De petitie-indiener Emma wil duizend handtekeningen verzamelen. Volgens haar is het "een schande" dat de dieren afgeschoten moeten worden. "Er lopen een aantal biggetjes rond met hun moeder en ik ben van mening dat deze dieren niet afschoten hoeven te worden. Een veel betere optie is de zwijntjes te verdoven en hen naar een rustig plekje op de Veluwe brengen, waar zij niemand tot last zijn en van hun leven kunnen genieten!"

Veel mensen zijn geschrokken van het bericht dat de wilde zwijnenfamilie in Heukelum afgeschoten moeten worden. Ze vragen zich af waarom de dieren niet verdoofd kunnen worden en naar de Veluwe gebracht kunnen worden, waar geen sprake is van een nulstandbeleid. Op de Veluwe moeten echter ook regelmatig wilde zwijnen afgeschoten worden, omdat er teveel zijn. Zoals in 2015: toen liepen er ruim vijfduizend zwijnen rond in het natuurpark en moesten daarvan ook duizenden worden afgeschoten. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden