• Wennekes.nl pakte een puntje tegen de nummer drie van de ranglijst.
• Wennekes.nl pakte een puntje tegen de nummer drie van de ranglijst.

Wennekes.nl steelt punt tegen topper

Sport 120 keer gelezen

RUMPT • In de eredivisie speelde Wennekes.nl tegen de nummer drie van de ranglijst: Benelux Biljarts/Snellen Horeca, bestaande uit Guido Kauffeld, Demi Pattihuru en Raymund Swertz. Lyon Megens wist als enige te winnen, Ian van Krieken pakte een remise.

In het kader 47/2 (200) speelde Lyon Megens tegen Guido Kauffeld. Lyon kwam er in de eerste partij niet aan te pas en verloor in vier beurten. In de tweede omloop wist hij wel te winnen. Hij begon zelf en dat keerde wellicht de kansen, aldus Megens. Met een start van 64 punten en door verdedigend tactisch spel pakte Megens de overwinning.

Remise
Ian van Krieken kreeg in zijn eerste partij tegen Demi Pattihuru maar drie beurten. In de tweede partij stelde hij een punt veilig door in vijf beurten uit te gaan met een serie van 106. Jammer genoeg maakte zijn tegenstander gelijk met een serie van 34, waardoor remise een feit was.

Marek Faus kwam er niet aan te pas in het bandstoten. Raymund Swertz gaf een show weg aan de liefhebbers in Afferden. Hierdoor blijft het eredivisieteam van Carambole op de zesde plaats staan. Volgende week reist men af naar de nummer laatst op de ranglijst. In Oegstgeest kan prolongatie van het eredivisieschap worden veilig gesteld.

H.P.S. Industrial wisselvallig
In de 1e divisie van de nationale topteamcompetitie wist H.P.S. Industrial één keer te winnen. Vermeulen bleef als enige ongeslagen en Marco Kivits speelde een van zijn beste partijen in het bandstoten. Tegen Topteam Goirle-groothandel Nemeco werden de punten onnodig verdeeld. H.P.S. Industrial won en verloor met 4-2 en 2-4.

Gerrie van Eck wist deze ronde niet op gang te komen in het libre en verloor in elf en zeven beurten van Hans Snellen Jr. Frank Vermeulen bleef in het kader 47/2 ongeslagen in elf en negen beurten.

Uitersten
Marco Kivits zocht de uitersten op. Het verlies in de eerste partij tegen Robert van Stevendaal was niet goed. Zijn tweede partij was uitmuntend. In vijf beurten met series van 18 en 51 wist de speler van HPS Industrial te winnen: nog niet eerder in het bandspel vertoond door Kivits.

Hierdoor staat het team uit Rumpt op de zevende plaats van de ranglijst. Volgende week zaterdag speelt men thuis in Alblasserdam tegen Bios uit Barneveld. Bert Vink maakt dan zijn debuut.

Uitslagen
Overige uitslagen: de kadercompetitie lag twee weken stil. Op 24 februari speelt een kaderteam thuis in Beesd.

Carambole 1 - Vink 1 20-31. In de C1 klasse wist alleen Teus van Dam te winnen 135/18. Hans de Ridder en Tonny van Meeuwen kwamen beiden nog niet tot de helft van de te maken caramboles.

Carambole 2 - Ons Tehuis 2 32-23. Kopman Johan van Hemert was oppermachtig tegen Dennis van Eldik. Hij ging in elf beurten uit en gunde zijn tegenstander maar drie punten. Henk van Breemen verloor moeizaam in dertig beurten (65), Philip Schneider won in 29 beurten (65). Het leverde een dikke overwinning op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden