• Het complete team van Fysiotherapie Hensens. Foto: aangeleverd
• Het complete team van Fysiotherapie Hensens. Foto: aangeleverd

Hensens biedt meer dan fysiotherapie

Algemeen 1.213 keer gelezen

LEERDAM • Wetenschappelijk bewezen methodes, kwaliteitsmanagement, digitalisering. Fysiotherapie Hensens zit bovenop nieuwe ontwikkelingen. Maar in het veertigjarig bestaan van de praktijk is de persoonlijke benadering steeds bovenaan blijven staan.

In 1977 startte Els Hensens-van Marion als fysiotherapeut haar eigen praktijk aan huis. 

Veertig jaar later werken er zestien therapeuten met velerlei specialisaties op vier locaties, ondersteund door een administratief team. Behalve op het Eiland in Leerdam-Noord is er tegenwoordig ook een dependance in verzorgingshuis Emma en bij de huisartsenpraktijk Hurts & Oron. En dan is er nog de kinderfysiotherapielocatie in Geldermalsen. "Zowel in Leerdam als in Geldermalsen bieden we kinderfysio aan", vertelt Tessa van Olst, fysiotherapeut en kwaliteitsmanager. "Er werken hier vier kinderfysiotherapeuten."

Er wordt nauw samengewerkt met huisartsen en specialisten als het gaat om bekkenfysiotherapie. Andere specialismen bij Fysiotherapie Hensens zijn manueel therapie en dry needling - niet te verwarren met acupunctuur.

Therapeutische elastische kousen
Zoon Maurice is in de voetsporen van zijn moeder getreden. Hij bezoekt mensen veelal thuis voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen op verwijzing van de huisarts. Net als Els is Maurice gecertificeerd en erkend leverancier van deze kousen.

Pluspraktijk
Sinds zes jaar mag Fysiotherapie Hensens het predikaat 'pluspraktijk' voeren. Dat stoelt op 'evidence based practice'. "We combineren wetenschappelijke inzichten met persoonlijke ervaringen. Niet elke theorie werkt in de praktijk bij iedereen", legt Van Olst uit. Behalve aan de persoonlijke benadering van de patiënt wordt ook doorlopend gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van de therapeuten.

Al met al gaat de rol van Fysiotherapie Hensens verder dan 'alleen maar' het verhelpen van klachten. Kijk maar naar de medische fitness en de beweeggroepen voor kinderen, die een duidelijke meerwaarde bieden voor de inwoners van Leerdam en omstreken.

Sportinloop
Daarom ook wordt het veertigjarig bestaan niet gevierd met een 'gewone' receptie, maar met een sportinloop. Op zaterdag 4 maart van 11.00-13.00 staan twee therapeuten klaar om hardloopanalyses uit te voeren. Dat leidt ter plekke tot tips voor techniekverbetering. Een afspraak maken kan, maar is niet noodzakelijk.

www.fysiotherapiehensens.nl

Lees het uitgebreide interview in de papieren krant van 22 februari 2017 of in de e-paper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden