• Inwoners mogen meedenken over een naam van de fusiegemeente.
• Inwoners mogen meedenken over een naam van de fusiegemeente.

Inwoners kiezen naam nieuwe gemeente

Algemeen Fusie GNL 224 keer gelezen

REGIO • Inwoners van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal mogen zelf de naam kiezen van de nieuwe fusiegemeente. Er geldt één beperking: de huidige namen zijn uitgesloten.

Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (GNL) willen fuseren. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe naam. "Een naam die past bij het gebied en die gemakkelijk te onthouden is. Een naam met aantrekkingskracht voor inwoners en ondernemers en mensen van buitenaf. De keuze is aan de inwoners", aldus de drie gemeenten.

Belangrijke stem
De gemeenten willen de inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de fusie. Zij hebben dan ook een belangrijke stem bij het bepalen van de nieuwe naam. De gemeenten nodigen alle inwoners uit om mee te doen. Suggesties kunnen t/m zaterdag 18 februari worden ingediend. Het is mogelijk meerdere namen in te dienen.

Bij de inzending wordt gevraagd om een korte motivatie. De gemeenten willen de inbreng en creativiteit zo min mogelijk belemmeren met voorwaarden. Toch is er één uitzondering: de huidige namen van de gemeenten zijn uitgesloten.

Inwoners kunnen hun suggesties op diverse manieren indienen. Digitaal via www.fusiegnl.nl/naam, per mail via info@fusiegnl.nl, door te bellen met 0345-634000 of per post met de bon uit de gemeentelijke informatierubrieken.

Commissie
Negen inwoners (uit elke gemeente drie) en een onafhankelijk voorzitter vormen de naamgevingscommissie. Zij hebben specifieke kennis op het gebied van toerisme, cultuur, historie, bedrijfsleven of jeugd. De commissie selecteert uit de inzendingen drie namen. Daarna is de keuze weer aan de inwoners. Alle inwoners vanaf twaalf jaar mogen twee weken lang één stem uitbrengen.

De drie gemeenteraden besluiten in mei op basis van die uitslag welke naam de nieuwe gemeente krijgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden