• De deelnemers genieten van het eten en de gezellige gesprekken.
• De deelnemers genieten van het eten en de gezellige gesprekken.

Een Krooshof vol gezelligheid tijdens Open Eettafel

Algemeen 326 keer gelezen

ZIJDERVELD • De gezamenlijke Open Eettafel die woensdag werd gehouden in de Krooshof in Zijderveld trok woensdagmiddag zo'n 90 deelnemers uit Zijderveld, Everdingen en Hagestein. "Het voorziet in een enorme behoefte."

In de drie dorpen worden al jaren met veel succes Open Eettafels gehouden. "Het leek ons leuk het nu een keer samen te doen", zegt Liesbeth Verhoeven die de maandelijkse bijeenkomsten in Zijderveld coördineert." In die kern worden de Open Eettafels al bijna tien jaar gehouden.

Gezellige sfeer 
"Het loopt goed. We begonnen destijds met zo'n 25 belangstellenden en van lieverlee zijn er meer bijgekomen. Op dit moment zitten we elke maand toch zeker op 35 deelnemers. De maaltijden verlopen in een gezellige en gemoedelijke sfeer. Inwoners stellen de sociale contacten op prijs. Die zijn vooral voor alleenstaanden heel belangrijk. Mensen zijn er even uit en ontmoeten anderen. De dorpsnieuwtjes worden doorgenomen, na afloop is iedereen weer op de hoogte."

De Open Eettafel is in Zijderveld inmiddels een begrip. Vrijwilligers afkomstig van meerdere verenigingen zorgen voor de organisatie. "Mensen geven elkaar de deelname aan een of meer maaltijden zelfs als verjaardagscadeau."

Gezamenlijk
Ook in Everdingen en Hagestein lopen de eettafels als een tierelier. Liesbeth Verhoeven: "Met Everdingen houden we eens per jaar een gezamenlijke maaltijd. We vonden het leuk nu ook Hagestein uit te nodigen. Kijken hoe het gaat, als het een succes wordt, is het zeker een idee om het vaker te doen. Er bestaan veel onderlinge contacten, de dorpen zijn met elkaar verweven. Veel mensen kennen elkaar. Mooi om een keer met z'n allen te eten."

Daar zijn de inwoners het mee eens. De maaltijd begint om half een, maar om kwart over twaalf zijn alle tafeltjes al bezet. In totaal zijn er zo'n 90 eters – 40 uit Zijderveld, de rest eerlijk verdeeld over de beide andere dorpen.

Erwtensoep
De Krooshof is vol geroezemoes: onder het genot van een glas wijn of jus d'orange komen de gesprekken moeiteloos op gang. Als wethouder Marcel Verweij en burgemeester Wim Groeneweg arriveren – 'lekker koud buiten, het zal wel erwtensoep worden' – kan de maaltijd beginnen.

(Het hele artikel is te lezen in het Kontakt van komende week)

André Bijl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden