Afbeelding

Contract aanleg zonnepark Geldermalsen is rond

Algemeen 240 keer gelezen

GELDERMALSEN • Afvaldienst Avri en bouwcombinatie Solarfields/IB Vogt hebben het contract getekend voor de aanleg van een zonnepark 9,3 megawatt op de oude stortplaats langs de A15.

Met het tekenen van een contract voor de aanleg van 34.000 zonnepanelen, nam Avri de laatste grote stap in het realiseren van een zonnepark bij Geldermalsen. Er kan elektriciteit worden opgewekt voor 2.700 huishoudens. Hiermee wordt het één van de grotere zonneparken in Nederland, met een oppervlakte van zo'n achttien voetbalvelden. 

Financiering
De laatste stap die nog genomen moet worden is de financiering van de aanleg van het park. Op hoofdlijnen is hier al overeenstemming over met de banken. Definitieve overeenstemming wordt waarschijnlijk in februari 2017 bereikt. Er wordt nog onderzocht of er mogelijkheden er zijn om inwoners van Rivierenland financieel te laten participeren in de aanleg van het park, waarmee ze mede-eigenaar kunnen worden tegen een aantrekkelijk rendement.

In augustus klaar
De bouw van het park start in het voorjaar. De panelen worden zo aangelegd dat ze geen hinderlijke schittering veroorzaken voor automobilisten op de A15. Omdat de stortplaats door inklinking plaatselijk nog kan verzakken zijn de panelen verstelbaar. Dan kunnen de panelen later opnieuw optimaal op de zon gericht worden. In augustus wordt het park opgeleverd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Koningsdag Everdingen.
Koningsdag in Everdingen: opening met burgemeester en versierde kinderfietsen fotoserie 18 uur geleden
Afbeelding
Illegaal jachtterrein in Ameide ontdekt: eigenaren fokten er beschermde diersoorten om op te jagen Nieuws 26 apr, 17:39
Afbeelding
Pand aan de Mijlweg in Vianen voor zes maanden gesloten na vondst grondstoffen voor harddrugs 112 26 apr, 17:35

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden