Afbeelding

Stichting Te Gek!? is Beste Sociale Idee van Leerdam

Algemeen 123 keer gelezen

LEERDAM • Stichting Te Gek!?, een initiatief van Leerdamse Romana Slagboom, is uitgeroepen tot Beste Sociale Idee van gemeente Leerdam. Dit werd woensdag bekendgemaakt tijdens de SamenDoendag op het Reilinghplein in Leerdam. 

Romana kreeg een cheque van vijfhonderd euro overhandigd van wethouder Arie Keppel.

Te Gek?! zet zich in voor jongeren die nu of in het verleden te maken hebben of hadden met psychische problemen. Door op een laagdrempelige manier het contact aan te gaan met deze jongeren, is het de bedoeling hen al in een vroeg stadium te ondersteunen en indien nodig door te verwijzen. Zo is er een  wekelijks een inloopspreekuur (elke donderdag van 16:00 tot 18:00 uur in M3) en zijn er informatiebijeenkomsten (voor jongeren en hun ouders). Stichting Te Gek!? organiseert vrijdag 18 november ook een festival voor en door jongeren met psychische problemen. Het evenement heeft de titel 'Laat je niet gek maken' gekregen. Als gasten zijn onder meer zanger Jim de Groot, presentator Manuel Venderbos en onderzoeker Wilma Boevink uitgenodigd.

Ook genomineerd voor de verkiezing Beste Sociale Idee van waren Chill Aut – een jongerencafé in Leerdam voor pubers die worstelen met een autistische stoornis – en Diaconaal Platform Leerdam - een samenwerkingsverband waarbij  maar liefst elf kerken in Leerdam samenwerken met de bedoeling zich in te zetten voor praktische hulpvragen vanuit de samenleving. 

De prijs is in het leven geroepen voor projecten of plannen die kwetsbare Leerdammers ondersteunen en vooral op de inzet van vrijwilligers steunen. De drie genomineerden presenteerden hun project bij de marktkraam van de gemeente op de SamenDoendag. Bezoekers brachten daar hun stem uit en het project met de meeste stemmen werd uitgeroepen tot winnaar. 
 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden