• De restanten van de hennepkwekerij werden zondag opgeruimd.
• De restanten van de hennepkwekerij werden zondag opgeruimd. Foto: Janneke Boogaard
brand leerdam

Hennepkwekerij aangetroffen in uitgebrand pand Hoogstraat Leerdam

112 7.058 keer gelezen

LEERDAM • In het pand aan de Hoogstraat in Leerdam waar zaterdagavond laat brand uitbrak, werd hennep gekweekt. Hoe groot de plantage was, is nog niet bekend. De kwekerij is zondagmiddag ontmanteld.

De woordvoerder van politie Rijnmond kon zondagmiddag nog geen mededelingen doen over de vondst. "We onderzoeken of het inderdaad ging om illegale wietteelt, en zo ja, of de brand daardoor is ontstaan." Ook is niet duidelijk of er mensen zijn aangehouden.

Zondagmiddag was de plek van de brand nog altijd afgezet. Veel mensen kwamen even een kijkje nemen. Veel was er niet te zien. "Eigenlijk ongelofelijk als je zag wat een vlammen er gisteravond uit het dak kwamen", zegt een voorbijganger verbaasd.

Kunstlijn 13
Sanije Bildircin van galerie Kunstlijn 13, twee panden naast de brandhaard, heeft de schade opgemaakt. De brandweer heeft de deur geforceerd om tijdens de brand naar binnen te komen. Door de hitte zijn ruiten gesprongen. Er is water- en roetschade en in een deel van het pand doet de elektriciteit het niet meer.

Bildircin is goed verzekerd, maar is bang dat sommige schade aan kunstwerken onherstelbaar is. "Het is nog maar de vraag of alles schoongemaakt kan worden." 

Van een wietkwekerij bij de buren heeft ze nooit iets gemerkt. "Ik heb niets verdachts gezien", zegt de kunstenares verbaasd.

Gemeente
De gemeente Leerdam heeft op haar homepage een speciaal hoofdstuk aangemaakt voor nieuws over de brand.

Het college van burgemeester en wethouders is op zondagmiddag samen geweest met de brandweer en politie om te bespreken welke acties nog gedaan moeten worden. De direct betrokken zijn uitgenodigd voor een bewoners bijeenkomst.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden