• V.l.n.r.: penningmeester vv Cabauw Evert Nagel, secretaris Bert van Baaren en voorzitter Robèrt Vermeulen namens Stichting Sportpark Cabauw (SSC) en clubvoorzitter Ton van Beek. Op de foto ontbreken Nick Nagel en Hans van Kats namens SSC.
• V.l.n.r.: penningmeester vv Cabauw Evert Nagel, secretaris Bert van Baaren en voorzitter Robèrt Vermeulen namens Stichting Sportpark Cabauw (SSC) en clubvoorzitter Ton van Beek. Op de foto ontbreken Nick Nagel en Hans van Kats namens SSC. foto: Robert van der Hek

VV Cabauw blij met opgeknapt complex

Sportt 1.882 keer gelezen

CABAUW • Bij vv Cabauw hebben ze in de zomerstop niet stil gezeten. Met vereende kracht is gewerkt aan een uitgebreid en multifunctioneel trainingsveld, gecombineerd met verlichting op het hoofdveld.

Het huzarenstukje op het toch al fraaie Cabauwse sportcomplex is geïnitieerd en gecoördineerd door Stichting Sportpark Cabauw. Tientallen vrijwilligers hebben zich ingezet om het project te verwezenlijken. "De bereidheid van mensen om hun handen uit de mouwen te steken was groot", stelt Cabauw-voorzitter Ton van Beek vol trots vast. "Complete elftallen hebben hun steentje bijgedragen. Best bijzonder in een tijd waarin het vaak gaat over een gebrek aan helpende handen."

"Drie jaar geleden namen we het initiatief voor de aanleg van een kunstgrasveld ter vervanging van het huidige trainingsveld", vult Robèrt Vermeulen, voorzitter van Stichting Sportpark Cabauw, aan. "Dat was hard nodig, want de vereniging groeide, maar de trainingscapaciteit bleef hierbij achter. Het trainingsveld was bovendien in een slechte staat, waardoor het vooral bij slecht weer passen en meten was om iedereen te kunnen laten sporten."

Doorpakken
Het kunstgras bleek vanwege de hoge kosten echter niet haalbaar. "Jammer, maar dat was geen reden om bij de pakken neer te zitten", meldt stichtingssecretaris Bert van Baaren. "We zijn overgeschakeld naar plan B, namelijk het vergroten en verbeteren van het trainingsveld. In dit streven werden we financieel gesteund door diverse sponsors en speciale acties."

Door het parkeerterrein te verplaatsen naar buiten het complex, kon de voormalige parkeervoorziening bij het trainingsveld worden getrokken. "Al die auto's op het complex kwamen de overzichtelijkheid en de veiligheid niet ten goede", weet Evert Nagel, penningmeester van vv Cabauw. "Nu is een enorm trainingsveld ontstaan, dat veel beter kan worden benut. Door het verbeteren van de drainage en toplaag op het oude gedeelte, verwachten we ook dit stuk meer te kunnen belasten. Eventueel kunnen we uitwijken naar het tweede (wedstrijd)veld, wat we voorheen ook deden. Dit veld heeft verlichting."

Verlichting heeft ook het hoofdveld gekregen, waardoor avondwedstrijden nu voor de tribune kunnen worden afgewerkt. Met een fonkelnieuw hekwerk rondom en een overkapping naast het trainingsveld, waardoor ouders regenvrij de training van hun kids kunnen volgen, is het project bijna afgerond. Alleen het nieuwe parkeerterrein -langs de Nicolaas van Catsweg- moet nog worden bestraat.

Stichting Sportpark Cabauw wil de voorziening niet alleen voor de voetbal ter beschikking stellen, maar delen met de hele Cabauwse gemeenschap. "De basisschool en jeugdverenigingen in het dorp mogen het veld eveneens gebruiken, ook voor andere sporten, zoals volleybal of korfbal. We gaan dit binnenkort verder afstemmen met de betrokken partijen."

Zaterdag 26 augustus wordt het vernieuwde complex officieel in gebruik genomen. Bovenal wordt het echter een gezellig samenzijn, waarbij de hard werkende vrijwilligers worden getrakteerd op een natje en droogje.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden