• Spirit lijkt zich op te maken voor de nacompetitie voor lijfsbehoud. (foto: Richard van Hoek)
• Spirit lijkt zich op te maken voor de nacompetitie voor lijfsbehoud. (foto: Richard van Hoek)

Schoonhoven dendert door; Spirit schiet niets op met 0-0

Sport 370 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Schoonhoven lijkt niet te stuiten in de derde klasse A. De ploeg van trainer Wim Eilander versloeg concurrent CVC Reeuwijk met forse cijfers: 0-6.

Spirit en DCV pakten een punt in de tweede klasse D. Ze bleven op 0-0 steken. In de vierde klasse E blijft Dilettant op de huid van Lekkerkerk zitten. Beide clubs wonnen tamelijk eenvoudig.

Schoonhoven beleefde een perfecte middag in Reeuwijk. Uitblinker bij de blauw-witten was invaller Redouan Adoudy, die tweemaal scoorde en eenmaal een prima assist gaf. Adoudy kwam reeds na tien minuten in het veld, omdat spits Rogier Peltenburg na een ongelukkige val zijn pols blesseerde. Adoudy deed de aanvaller meteen vergeten met een prima voorzet op Julien Buijs, die 0-1 aantekende. Nog voor de pauze zorgde Sharam Omary met een fraai afstandsschot voor 0-2. Daarna werd CVC Reeuwijk een galavoorstelling voorgeschoteld, waarin Schoonhoven de voorsprong uitbreidde naar 0-6. Adoudy trof tweemaal het Reeuwijkse doel. De overige treffers kwamen op naam van Arie Versluijs en Julien Buijs.

Schoonhoven heeft in de strijd om de derde periode vijf punten voorsprong op drie belagers: Nieuwkoop, Zwammerdam en CVC Reeuwijk. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg is een prijs zeker haalbaar. "Het team staat op dit moment als een huis. De spelers willen mij een mooi afscheidscadeau geven", meent trainer Wim Eilander. Hij roemde niet alleen Adoudy, maar ook centrumverdediger Marc Kruiper, die sinds zijn rentree voor een strakke organisatie zorgt.

Spirit kwam in Papendrecht tegen de gelijknamige tweedeklasser niet verder dan 0-0. Daardoor komt de nacompetitie rap dichterbij. Papendrecht deed zijn best om het Spirit moeilijk te maken en toonde een prima inzet, maar het ontbrak de thuisploeg aan rust en kwaliteit om serieus gevaar te stichten. Omdat ook Spirit zich in aanvallende zin amper kon onderscheiden werd al vrij snel duidelijk dat doelpunten duur zouden zijn deze winderige zaterdagmiddag. Vlak voor tijd leken de gasten toch nog met de overwinning aan de haal te gaan. Leenheer voorkwam een Ouderkerkse treffer.

DCV trad op eigen veld aan tegen Pelikaan, dat in het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel geen enkel risico nam tegen de counterende rood-zwarten. Ook hier werd niet gescoord. De ploeg van trainer Ronald Klinkenberg heeft moeite om zelf het spel te maken. Als de tegenstander dan ook geen aanstalten maakt om de verdedigende linies te verlaten, ontstaat een zouteloze pot. Beide teams kregen nauwelijks kansen, waardoor het scorebord louter de speeltijd aangaf. DCV breidde met deze deling niettemin z'n voorsprong in de strijd om de derde periodetitel iets uit, omdat de concurrenten punten inleverden.

Zie voor alle wedstrijdverslagen, uitslagen, standen en het programma:http://www.regio-voetbal.nl

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden