• Krimpen bakte er weinig van en verloor in sporthal De Boog met 1-3.
• Krimpen bakte er weinig van en verloor in sporthal De Boog met 1-3. Foto: wijntjesfotografie.nl

VC Krimpen baalt van nieuw reglement

Sport 318 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De tweede plaats in de eerste divisie geeft in de regel recht op het spelen van promotiewedstrijden. VC Krimpen eindigde voor het eerst in de historie als nummer twee, maar met een gewijzigde opzet steekt de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) daar een stokje voor. De Topdivisie is vooralsnog alleen bereikbaar voor de kampioen van de eerste divisie en dat is VCV uit Veenendaal.

"Je komt er pas achter als de competitie z'n einde nadert", stelde coach Wim Bruijn teleurgesteld vast. "Niettemin hebben we een fantastisch seizoen achter de rug. Ik heb daarom m'n hele selectie een compliment gegeven. Ik wil komend seizoen meer jonge talenten in de basis zetten. Nu waren ze nog niet rijp voor de top van de eerste divisie, maar de oudere spelers gaan een keer met pensioen. Daar moet je tijdig op inspelen. Van deze selectie stopt Armand van den Bos, onze zeer gewaardeerde en nuttige middenaanvaller. Ook die vacature moet ik gaan invullen."

Eer
Het duel met concurrent VCN uit Capelle aan den IJssel ging zaterdagmiddag vooral om de eer. Dat was maar goed ook, want de Krimpenaren bakten er weinig van en verloren in sporthal De Boog met 1-3 (22-25, 16-25, 23-25 en 25-21). Vooral de pass was belabberd, waardoor spelverdeler Pim Geurts nauwelijks kon variëren.

Krimpen bleef krampachtig proberen om het duel een draai te geven, maar daar wilde de streekgenoot geen medewerking aan verlenen. De Capelse coach Ferry van Hal beschikte bovendien over een bredere bank met een prima tweede spelverdeler. Na twee gewonnen sets wisselde hij Mijnans in voor Jansen zonder dat zijn team daar minder van werd. Dat had ook te maken met de matige vorm van de Krimpenaren, die niet het heilige vuur bezaten. Zelfs de altijd stabiele libero Coen Vuijk slaagde er maar mondjesmaat in de bal bij het net te brengen.

Pas na drie verloren sets vond VC Krimpen het genoeg en gunde het Armand van den Bos een passend afscheid. Na 25-21 mocht hij met vochtige ogen de bloemen en cadeaus van zijn teamgenoten in ontvangst nemen. "Dit doet me meer dan ik verwachtte. Ik heb hier prachtige jaren beleefd. Ik zal het team en het volleybal missen."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden