• Twan Schmidt (Ammerstol) contra Nick van Ommen (Gouderak). (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Twan Schmidt (Ammerstol) contra Nick van Ommen (Gouderak). (foto: wijntjesfotografie.nl) Foto: wijntjesfotografie.nl

Gouderak bedwingt Ammerstol in onvriendelijke derby

Sport 766 keer gelezen

AMMERSTOL • Voor de tweede keer dit seizoen was Gouderak te sterk voor Ammerstol. Op sportpark De Snackert verzuimde Ammerstol voor rust een voorsprong te nemen. Gouderak strafte dat in de tweede helft af met drie doelpunten: 0-3.

De rood-witten hadden de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten. In het eerste half uur werden drie fraaie kansen om zeep geholpen. Ronald de Jong miste twee keer in kansrijke positie en ook Twan Schmidt verzuimde af te drukken. Hij speelde de bal op het laatste moment te hard af naar ploeggenoot Jory de Lange.

Gouderak kon daar slechts een mogelijkheid voor Nelis Speksnijder tegenover zetten. Zijn inzet werd echter fraai gekeerd door Ammerstol-doelman Tim Bos. Gouderak-aanvaller Bart van der Bas ontsnapte aan een rode kaart toen hij Ben de Jong vol raakte, nadat de bal reeds gespeeld was.

Vechtpartij
Dat akkefietje kreeg na de pauze een vervelende wending. Gouderak nam via Jesse Metselaar een 0-1 voorsprong. Nummer twee kwam dichterbij toen Van der Bas werd vastgehouden in het strafschopgebied en scheidsrechter Van der Laan uit Gouda de bal op de stip deponeerde. Van der Bas verzocht met luide stem om een rode kaart voor zijn tegenstander en kreeg meteen een klap in het gezicht van Ammerstol-verdediger Wilco van Abkoude. Er ontstond een vechtpartij met andere spelers. Nadat de gemoederen waren bedaard, gaf de scheidsrechter rood aan Wilco van Abkoude en Robin Kool van Gouderak. Vervolgens schoot Nick van Ommen de strafschop hoog over.

Ammerstol was nog een keer dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Thijs Schmidt caramboleerde via de paal terug in het veld. Dat was het laatste wapenfeit van de thuisclub. Invaller-doelman Adri de Jong, een veldspeler uit het tweede, kon niet voorkomen dat Nelis Speknijder de voorsprong uitbreidde naar 0-3. Beide keren ging daar gepruts van ASV-rechtervleugelverdediger Joshua Remmerswaal aan vooraf. Michel Rozendaal mocht vervolgens van geluk spreken dat de arbiter zijn beuk op de rug van Gouderak-aanvoerder Bas Overbeek niet zag, want dan had hij eveneens kunnen vertrekken.

Zo eindigde de streekderby uiterst onplezierig. Voor Gouderak was het de tweede zege op de dolende Ammerstollenaren. Eerder dit seizoen werd het 7-3 aan de Kattendijk.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden