• Patrick Groen probeert een tegenstander van BVCB af te troeven. (foto: wijntjesfotografie.nl)

DCV raakt dieper in de problemen

Sport 372 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het lukt DCV maar niet om zich uit de degradatieproblemen te ontworstelen. Op eigen veld verloren de rood-zwarten met 1-2 van BVCB.

Pas in het laatste half uur hadden de mannen van trainer Ronald Klinkenberg een overwicht en werd de spanning teruggebracht door een benutte strafschop van Mick Veldhoen. De stormloop leverde echter niet de begeerde gelijkmaker op.

DCV zag concurrent Alexandria' 66 afstand nemen door een 3-0 zege op NSVV. De Krimpenaren hebben nu evenveel punten als Spirit. Papendrecht en Alblasserdam sluiten de rij.

DCV zal het bovendien voorlopig zonder topscorer Johan van Wageningen moeten stellen. De lange aanvaller raakte dinsdag in het oefenduel met SVS ernstig geblesseerd aan zijn enkel. Een MRI-scan moet over twee weken uitwijzen of de band is afgescheurd.

Zonder dit vaste aanspeelpunt zocht DCV lange tijd vergeefs naar combinaties op de helft van de tegenstander. Klinkenberg had wellicht met Alex van Veen moeten beginnen om over voldoende aanvalskracht te beschikken, maar hij koos voor Fievel Meijer. Hij moest met aanvoerder Tim van Diejie voor gevaar zorgen en dat was teveel gevraagd. Verder dan enkele kansjes kwam dit duo niet.

Vlak voor rust sloeg BVCB toe. De boomlange Michael de Rooy troefde ondanks twee reddingen van verdedigers op de doellijn DCV-keeper Bobby Janssen af.

Nadat Evan Blom in het tweede bedrijf via een vrije trap nummer twee achter Janssen had geschoten, restte DCV een fel offensief. Met Veldhoen en Van Veen voor Van Diejie en Vrolijk kreeg de opponent uit Bergschenhoek het zwaar te verduren, maar verder dan 1-2 kwam de thuisclub niet.