Afbeelding

Zwemwater Zwaneneiland vervuild met poep

Algemeen 318 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSEL • Een verfrissende duik nemen in het water van het Zwaneneiland in Krimpen aan den IJssel is niet aan te raden. Door hondenpoep is de kwaliteit van het zwemwater sterk verslechterd.

Op dit moment geldt er een negatief zwemadvies voor het Zwanenwater. Dit in verband met een een verhoogd aantal E-coli-bacteriën in het water. Deze bacterie komt voor in uitwerpselen van mensen en dieren. Zwemmen in water met teveel E-colibacteriën kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Natuurpark

Het Zwanenwater is onderdeel van een klein natuurpark midden in een woonwijk in Krimpen aan den IJssel. Met name op warme dagen is het een geliefde plek om te recreëren. Ook hondenbezitters laten er graag hun viervoeter uit. Dat het water viezer is dan gewenst, komt door hondenpoep die in het water terecht is gekomen. De uitwerpselen zijn waarschijnlijk vanaf de oevers in het water gespoeld.  

Naast dat het strandje verboden is voor honden, laat de gemeente met opzet het gras direct langs het water hoger groeien. Dan is het voor honden niet aantrekkelijk om hier hun behoefte te doen. De gemeente denkt er nu aan om het andere gedeelte van het Zwaneneiland (andere zijde fiets- voetpad, richting hoek Zwanenkade/Vijverlaan) aantrekkelijker te maken om een rondje te lopen met de hond.

Wie een idee of suggestie heeft, kan deze voor 23 juli naar de gemeente sturen via: gemeente@krimpenaandenijssel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden