(stockfoto)
(stockfoto)

Velden DCV door droogte onbespeelbaar

Algemeen 875 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het hoofdveld en het tweede veld van DCV zijn onbespeelbaar.

Dat stelt de tweedeklasser uit Krimpen aan den IJssel voor een groot probleem, want alleen het derde (kunstgras)veld kan worden gebruikt voor trainingen en oefenwedstrijden. De maatregel geldt voorlopig tot 31 augustus, maar mogelijk zijn de twee dorre grasmatten ook in de voetbalmaand september niet speelklaar.

Het bestuur van DCV heeft dat vrijdag meegedeeld aan de leden: 'Door de droge periode zijn de natuurgrasvelden bij DCV niet belastbaar. Op de tussenstrook en veld 2 staat nauwelijks gras. Gelukkig ziet het hoofdveld er beter uit, maar ook dat veld is nog niet bespeelbaar. De ondergrond is hard en kurkdroog. Het gras is nog onvoldoende geworteld. Zouden we de velden nu in gebruik nemen dan is de kans groot dat we de velden kapot lopen en straks helemaal niet meer kunnen bespelen. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor alle teams en dat moeten we voorkomen', aldus het bestuur van DCV.

Het verbod heeft consequenties: de wedstrijden om de Hollandse IJsselcup van 21 augustus (DCV 2) en 22 augustus (DCV JO19-1 en DCV JO15-1) op het Waalplantsoen worden op kunstgras afgewerkt. Dat heeft gevolgen voor de teams die dan willen trainen. Met de coördinatoren zal daarvoor naar een oplossing worden gezocht. Op zaterdag 1 september start het bekertoernooi en drie weken later begint de competitie.

'De komende weken zal het bestuur in samenspraak met de voetbalcoördinatoren en de wedstrijdsecretaris de situatie blijven beoordelen', aldus het DCV-bestuur.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden