Bij het Repair Café maken mensen samen met deskundigen hun spullen.
Bij het Repair Café maken mensen samen met deskundigen hun spullen. Foto: Chris Wijmans

Schoonhoven opent eerste Repair Café

Algemeen 2.191 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Dankzij de samenwerking tussen Stichting SWOS en 't Huis van Noord krijgt Schoonhoven een Repair Café. Op zaterdag 1 september wordt het Repair Café feestelijk geopend door de burgemeester.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie van het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Of het nu gaat om kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed of andere apparaten en producten. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen.

Samen aan de slag
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Opening
De feestelijke opening vind plaats in 't Huis van Noord, 's-Heerenbergstraat 26 (de Meent) in Schoonhoven. Alle belangstellenden zijn van 10:00 tot 14:00 uur welkom.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden