• Kinderen van Het Octaaf kregen les van medewerkers van Circus Rotjeknor.
• Kinderen van Het Octaaf kregen les van medewerkers van Circus Rotjeknor.

Feestweek op basisschool Het Octaaf

Algemeen 896 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Basisschool Het Octaaf in Krimpen aan den IJssel bestaat dit jaar een kwart eeuw en vierde dat met een feestweek.

Voor leerlingen van alle groepen was er rond het thema 'In The Spotlights' van alles te doen. Zo stonden er op maandag en dinsdag circuslessen van Circus Rotjeknor op het programma. Kinderen leerden 's morgens allerlei circustrucs, zoals jongleren, koorddansen of fietsen op een eenwieler. Aan het eind van de dag volgde een voorstelling voor ouders, oma's, opa's en andere belangstellenden. Uiteraard kon elk optreden rekenen op een groot applaus. "Het was erg leuk", blikt kleuterjuf Thea Wolfs terug. "Ieder kind voelde zich op dat podium voor heel eventjes een ster."

Op woensdag klom een fotograaf op het dak van de school om een groepsfoto te maken. Wolfs: "We hadden alle 375 leerlingen gevraagd om deze dag een wit shirt aan te trekken. Een deel van hen kreeg een blauw shirt dat ze aan moesten doen. Die kinderen moesten op de '25' staan die met krijt op het schoolplein was getekend."

Schoolreisje
Een dag later gingen alle kinderen op schoolreisje. De kleintjes (groep 1 tot en met 3) vermaakten zich in attractiepark Plaswijck in Rotterdam terwijl leerlingen uit de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 naar Kaatsheuvel afreisden voor een dagje Efteling. De week werd op vrijdag afgesloten met een open huis en een speurtocht. Alle kinderen kregen een bidon mee naar huis met daarop het logo van de school.

Als blijvende herinnering krijgt de school een mozaïek van een onderwatertafereel op de buitenmuur van de gymzaal. Alle leerlingen hadden daarvoor een tekening gemaakt en ingeleverd. "De kunstenares knipte vervolgens allerlei figuurtjes uit, zoals vissen, zeemeerminnen en octopussen om er daarna een grote tekening van te maken", aldus Wolfs. "De kinderen maakten gedurende de week met stukjes mozaïek hun eigen kunstwerk."

Basisschool Het Octaaf ontstond 25 jaar geleden na een fusie van de Langelandschool met de Sint Jozefschool.

• Kinderen bezig met het maken van mozaïekkunst.
• Jongens van Het Octaaf bezig met het instuderen van hun circusact.
• Tijdens de circusles leerden de leerlingen van Het Octaaf ook jongleren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden