Afbeelding

Ronde van Krimpen terug op wielerkalender

Sport 631 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De wielerronde van Krimpen aan den IJssel maakt zaterdag 23 september een doorstart met een wedstrijd voor amateurs, waarvoor een veertigtal wielrenners zich heeft ingeschreven. Plaatselijk favoriet Gerhard Joling doet een gooi naar de zege.

De wielerdag maakt onderdeel uit van het Krimpen Festival, dat de inwoners van Krimpen trakteert op een uitgebreid programma aan sport- en entertainment.

Als vanouds ligt de start- en finishstreep van de wielerronde op de Parkzoom. Vanaf 12.30 uur zijn er twee wedstrijden voor recreanten, gevolgd door een koers voor de jeugd. De amateurs horen om 15.00 uur het startschot.

Gerhard Joling, die als eliterenner in Krimpen al eens als tweede aankomende op het podium stond, maakt na een jaar inactiviteit zijn rentree. "Mijn doel was om de koers te winnen, maar ik heb het amateurniveau schromelijk onderschat," erkent de 28-jarige Joling, die vorig jaar niet koerste. "Ik heb dit seizoen een paar wedstrijden gereden, maar ik heb flink moeten afzien. Alleen in de ronde van Nootdorp, waarin ik tweede werd, deed ik mee voor de overwinning."

In Krimpen krijgt Joling concurrentie van kleppers als Henk de Jong (Nieuwveen), Lars Rietveld (Oudewater) en de snelle Robert de Poel (Dordrecht). "Als het nu niet lukt om te winnen, dan volgend jaar maar," vervolgt Joling, die als enige Waardrenner present is. "Volgend seizoen komt wielerclub De Waardrenner met een amateurploeg van tien man op de weg. Renners, die in het verleden naar andere clubs overstapten, komen terug. Nils van Kooij uit Krimpen aan de Lek bijvoorbeeld, die door zijn werk zaterdag helaas niet kan meedoen, is een van hen."

Na de wielerwedstrijden nemen de hardlopers het stokje over. "Als sportfysiotherapeut ben ik betrokken bij de verzorging van de atleten," besluit Joling. "Ik zal me na afloop snel moeten omkleden. Voor eventuele kussen van de rondemiss heb ik eigenlijk geen tijd."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 3 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 5 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden