• Wim Bruijn: 'Het vertrek van drie basisspelers poets je niet zomaar weg'.
• Wim Bruijn: 'Het vertrek van drie basisspelers poets je niet zomaar weg'. Foto: wijntjesfotografie

VC Krimpen boet aan kwaliteit in: 'handhaving nu doelstelling'

Sportt 657 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • VC Krimpen moet wennen aan een nieuwe samenstelling en legt de lat komend seizoen niet zo hoog. Handhaving is de doelstelling.

Het herenteam van volleybalclub Krimpen gaat met een andere doelstelling het seizoen in dan voorgaande jaren. Het vertrek van het 'kanon' Thomas Boerefijn naar VCN Capelle en het afhaken van de routiniers Armand van den Bos en Theo Douma betekenen een forse aderlating voor het team van Wim Bruijn.

"We hebben flink aan kwaliteit ingeboet", zegt de coach vlak voor de bekerwedstrijd tegen Dordrecht.

Vorig seizoen eindigde VC Krimpen overtuigend als nummer twee van de eerste divisie. Promotie naar de topdivisie werd op een haar na gemist. "Het was een perfect jaar. Dat maken we niet zo snel meer mee. Nu gaan we voor handhaving. Het gemis van drie basisspelers poets je niet zomaar weg. Van Armand wist ik dat hij zou stoppen. Theo heeft een drukke baan op een basisschool, een gezin met drie kinderen en is de veertig gepasseerd. Over Thomas wil ik niet hebben. Dat was een complete verrassing."

Bruijn heeft de vacatures kunnen invullen met drie spelers uit het tweede en twee spelers van Vollingo. "Daarmee begin je feitelijk van voren af aan. Je moet opnieuw werken aan automatismen in het spelsysteem. Je kan niet verwachten, dat iedereen zoiets na enkele weken oppikt. Daarom zijn de verwachtingen niet hooggespannen."

VC Krimpen heeft nu de beschikking over Bas Spijker, Rolan de Visser en Daan van der Ham uit eigen gelederen. Vanuit Gouda sloten Menzo Tanis en Sander de Wit zich aan. Van de selectie van vorig seizoen zijn Pim Geurts, Rene Valstar, Mart Smit, Coen Vuyk en Arman van Rijke over. De laatste is door een blessure uitgeschakeld. Reeds enkele malen schoot zijn arm uit de kom.

"Het is weliswaar niet de arm waarmee hij de ballen tegen de vloer slaat, maar het blijft voor een volleyballer een vervelende kwetsuur.. Ook Sander de Wit kan nog niet meespelen, omdat tijdens de laatste training zijn vinger uit de kom schoot."

VC Krimpen 's laatste generale voor de competitie verliep naar wens. De mannen van trainer/coach Bruijn plaatsten zich in sporthal De Boog overtuigend voor de volgende ronde. Daarvoor waren drie overwinningen in een vierkamp nodig. De blauw-witten versloegen Next Volley/Dordrecht met 2-0 (25-21, 25-23) en rekenden vervolgens met enige moeite af met Roosendaal. Het werd 2-1 via de setstanden 23-25, 25-21 en 15-11. In het laatste duel was VC Krimpen te sterk voor WIK uit Groot-Ammers. De 2-0 zege kwam tot stand via 25-21 en 27-25.

De Krimpenaren beginnen zaterdag aan de competitie met een thuisduel tegen Next Volley/Dordrecht.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden