• Doelman Dennis Ensing grijpt in voordat Martijn Hakkenberg gevaarlijk wordt.
• Doelman Dennis Ensing grijpt in voordat Martijn Hakkenberg gevaarlijk wordt. Foto: wijntjesfotografie.nl

Perkouw maatje te groot voor SPV'81

Sportt 671 keer gelezen

BERKENWOUDE • SPV'81 kreeg zaterdag voetballes in Berkenwoude. De 6-0 nederlaag voor de Polsbroekers had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen.

Al in de eerste minuut schoot Elgar Mudde raak. Daarna regende het kansen voor de Perkouwenaren, maar SPV-doelman Johan de Vos redde een aantal malen fraai. De thuisclub werd slordig en leed onnodig balverlies. SPV'81 was niet bij machte daarvan te profiteren. Na een indraaiende hoekschop van Christiaan Schrader, kopte de inkomende Stef de Goede de bal tegen de touwen. Perkouw-spits Ruben de Vries zorgde voor de 3-0 ruststand.

De gasten konden niet meer doen dan de schade beperkt te houden. Laatste man Jelle Hermens, die in het Nederlandse doventeam op dezelfde positie speelt, werd er moedeloos van. "Ik ben pas ziek geweest en zat er helemaal doorheen in de tweede helft," merkte hij op na afloop. Na rust maakten De Vries, Mudde en Pieter Jan Geneuglijk het halve dozijn treffers vol.

SPV'81 haalt dinsdagavond de afgelaste wedstrijd tegen het Waddinxveense Be Fair, waartegen Perkouw met 5-5 gelijkspeelde, in. Na dat bekerduel is pas bekend, wie op doelsaldo - mits Be Fair wint – doorgaat naar de volgende ronde.