• Impressietekening van de nieuwe brug.
• Impressietekening van de nieuwe brug. bron: gemeente Lopik

Nieuwe brug Polsbroek ‘mooi compromis’

Algemeen 530 keer gelezen

POLSBROEK • De nieuw aan te leggen brug ter hoogte van het project Dorp 66 in Polsbroek is wat wethouder Gerrit Spelt betreft een 'mooi compromis'.

"Het is niet de goedkoopste brug door het vele gebruik van hout, maar zeker ook niet de duurste variant. Het nu voorgestelde ontwerp had de instemming van een meerderheid van de bewoners en geeft cachet aan Dorp 66."

Politiek Lopik lijkt groen licht te geven aan het plan om de kruising Dorp/Vrijheer de Graeffweg in Polsbroek veiliger maken, gecombineerd met een brug om bewoners en bezoekers van Dorp 66 sneller en veiliger naar de 'smalle kant' te krijgen.

Overlast
Tijdens de commissievergadering dinsdagavond werden met name technische vragen gesteld, bijvoorbeeld over de eventuele geluidsoverlast dan wel trillingen die de verkeersremmende maatregelen veroorzaken. Volgens wethouder Spelt valt het met de hinder voor omwonenden wel mee: "Het wordt lichte verhoging van de weg, waarbij de aan te brengen belijning het verkeersremmende effect moet versterken."

Om de veiligheid van de bewoners van Dorp 66 en de Vrijheer de Graeffweg, maar ook bezoekers van de voorzieningen in Dorp 66 –zoals de door vrijwilligers gerunde buurtsuper- te garanderen, worden een plateau en zebrapad op de kruising aangelegd. Het versmallen van de rijbaan, het integreren van de nieuwe brug en het aanbrengen van belijning moeten de rest doen. Voor deze maatregelen wordt een krediet van 95.000 euro gevraagd aan de gemeenteraad.

Zebrapad
De ChristenUnie vroeg tenslotte aandacht voor het zebrapad bij de kerk, even verderop in het dorp. "Te hard rijdend verkeer ziet deze voorziening nog wel eens over het hoofd. Hopelijk kan het worden meegenomen in dit plan, waarbij het zebrapad beter geaccentueerd wordt", stelde Bert de Leede.

Wat wethouder Spelt betrof een goede suggestie: "We zullen er zeker naar kijken."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden