Afbeelding

Lopik introduceert jongerenaward

Algemeen 168 keer gelezen

LOPIK • Lopik wil jongeren die zich vrijwillig voor iemand anders inzetten of zich op een andere manier verdienstelijk maken in het zonnetje zetten. Daarvoor introduceert de gemeente de Jongerenaward.

"Ieder jaar worden volwassen vrijwilligers gehuldigd met bijvoorbeeld een Koninklijke onderscheiding of een erespeld", verklaart een gemeentewoordvoerder. "Maar ook jongeren zetten zich vaak vrijwillig in en/of leveren bijzondere prestaties. De gemeente Lopik vindt dat er ook een onderscheiding voor hen moet komen. Daarom zal jaarlijks een zogenaamde Jongerenaward worden uitgereikt."

De gemeentelijke blijk van waardering kan worden uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar, die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een speciale prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen.

"Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, hulp bieden aan ouderen, activiteiten organiseren voor een goed doel of voor de buurt dan wel het bespreekbaar maken van een maatschappelijk probleem."

Voorgedragen jongeren hoeven niet in de gemeente Lopik te wonen, als de activiteit of bijzondere prestatie maar wel met de gemeente Lopik te maken heeft en niet langer dan een jaar geleden is.

Jongeren kunnen worden voorgedragen via een aanmeldformulier op de website van de gemeente Lopik (www.lopik.nl). De voordracht moet uiterlijk 20 november 2017 kenbaar zijn gemaakt. Een jury, bestaande uit de burgemeester, een raadslid, schooldirecteur en de jongerenwerker, beoordeelt de aanvraag.

De Jongerenaward wordt uitgereikt door de burgemeester tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Bij de uitreiking hoort een blijvende herinnering.

In de hal van het gemeentehuis wordt een 'Wall of fame' ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt. Daarnaast krijgen de jongeren een oorkonde.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden