• Impressietekening van het nieuwe clubgebouw.
• Impressietekening van het nieuwe clubgebouw.

Clubgebouw Crescendo Lopik krijgt gezicht

Algemeen 379 keer gelezen

LOPIK • Muziekvereniging Crescendo Lopik start komend najaar met de werkzaamheden voor het nieuwe clubgebouw.

"Er is de afgelopen maanden door veel mensen heel veel voorbereidend werk verricht om te komen tot het nieuwe onderkomen", weet Bas van der Kleijn, secretaris van de overkoepelende stichting Muziek Centrum Crescendo Lopik (MCCL). "Voor onze architect, Willem van Beek van Bouw Advies NL, was het een uitdaging om de juiste mix te vinden tussen wat we willen en kunnen (behappen). Inmiddels zijn de tekeningen goedgekeurd en is de procedure rondom het bestemmingsplan afgerond. Komend najaar wordt het startschot gegeven om de daadwerkelijke werkzaamheden aan het clubgebouw te starten. Dan zullen we ook een open dag houden met gelegenheid om het gebouw te bekijken en informatie te verkrijgen."

Het is volgens de secretaris met veel steun uit Lopik en wijde omgeving, en een bijdrage van de gemeente, gelukt om 'gebouw M', een oude munitieloods op het voormalige mobilisatiecomplex in Lopik, aan te kopen. "De stichting behartigt de belangen van de muziekvereniging en werkt samen met alle betrokkenen aan het nieuwe onderkomen. Verwerven is één, maar het gebouw inrichten, duurzaam en toekomstbestendig geschikt maken, is twee."

Wie daarbij eventueel een handje wil helpen, is welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij stichting MCCL (bk69@casema.nl/06-28824821). "Daarnaast moeten we aan de slag met het verwerven van gelden voor het project bij fondsen en het benaderen van bedrijven voor het sponsoren van bouwmaterialen."

Dit alles met als doel het nieuwe clubgebouw komend jaar te openen, zodat het voor het 115-jarig bestaan van de vereniging in 2019 gereed is. Wie op de hoogte wil blijven van de vorderingen kan een kijkje nemen op http://www.MCCL-Lopik.nl 

Het nieuwe clubgebouw zal vanaf de voorzijde ogen als een hedendaags muziekgebouw; de achterkant ziet er uit als in de tijd dat 'gebouw M' nog dienst deed als munitieloods.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden