• Janette Hofman (links) en Geke Smit:opkomen voor het westelijk deel van de Krimpenerwaard.
• Janette Hofman (links) en Geke Smit:opkomen voor het westelijk deel van de Krimpenerwaard. Foto: Jan Timmer

Nieuwe politieke partij voor Krimpenerwaard: Lokaal op 1

Algemeen 1.714 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het westelijk deel van de Krimpenerwaard verdient meer politieke aandacht, vinden Janette Hofman-Verwoert en Geke Smit-Raggers. Om die reden wil het duo uit Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek een partij oprichten die mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Lokaal op 1 is de naam.

"We willen een partij zijn voor álle inwoners van gemeente Krimpenerwaard, verwoordt Geke Smit-Raggers. "Er zijn namelijk genoeg dingen die beter kunnen in álle kernen. De Krimpenerwaard West verdient extra aandacht. Wij merken dat de focus van de meeste gemeenteraadsleden op het oostelijk deel gericht is en ze nauwelijks weten waar mensen in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk, Berkenwoude en Gouderak behoefte aan hebben. Ze weten vaak simpelweg niet wat hier speelt, hebben geen korte lijnen met inwoners. Wij merken dat dagelijks op straat en aan de telefoon. Mensen hebben opmerkingen of klachten, maar kunnen die niet kwijt omdat het aan interactie ontbreekt. Veel raadsleden komen gewoon niet in ons deel van de gemeente. En in raadsvergaderingen gaat het vooral over Schoonhoven en Bergambacht. Wij vinden dat in al die zaken verandering moet komen en willen met Lokaal op 1 een stevige stem laten klinken."

Niet alles fout
Smit en Hofman zijn in hun eigen woonplaats bekende gezichten. Hofman zat tot de gemeentelijke herindeling liefst 33 jaar in de gemeenteraad van Lekkerkerk (en later Nederlek) namens de VVD. Toenmalig partijgenoot Smit twaalf jaar. Eind 2014 namen ze afscheid. "En nu borrelt het weer", glimlacht Hofman.

Smit en Hofman wensen te benadrukken dat zeker niet alles fout gaat in de jonge gemeente Krimpenerwaard. "Er is in technische zin al veel bereikt in korte tijd en er zijn mooie projecten gestart of in voorbereiding. Maar daar gaat het nu niet om. Wij ervaren als West-Krimpenerwaarders te weinig vertegenwoordiging van 'onze kant' in de gemeenteraad en horen om ons heen dat raadsleden moeilijk aanspreekbaar zijn en inhoudelijk kennis en affiniteit missen met 'ons' deel van het gebied. Met Lokaal op 1 willen wij dat aanspreekpunt zijn, inwoners vertegenwoordigen die zich nu niet gehoord weten, geen idee hebben bij wie in de gemeente ze terechtkunnen met hun verhaal en naar Stolwijk moeten rijden om gebruik te kunnen maken van een gemeentelijke dienst."

Voordat ze zich definitief aanmelden als deelnemer aan de gemeenteraadsverkiezingen willen Hofman en Smit zekerheid over steun aan hun partij in oprichting. "We willen inventariseren of er mensen met ons mee willen doen en steun peilen. Ook horen we van hen graag wat er beter moet en kan in onze gemeente. Als er genoeg reacties binnen komen, dan pakken we serieus door met Lokaal op 1."

Meer informatie: 06-22056555 of e-mail: info@lokaalop1.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden