• De Lopikerstraat in Schoonhoven.
• De Lopikerstraat in Schoonhoven.

Winkeliers: 'Uitstraling Schoonhoven verbeteren'

Algemeen 1.067 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het bestuur van de 'Verenigde Ondernemers Centrum' (VOC) heeft het college van de gemeente Krimpenerwaard verzocht de uitstraling van de binnenstad van Schoonhoven te verbeteren.

Volgens het VOC-bestuur zorgt de achterblijvende kwaliteit van de Haven en de Kerkstraat voor afnemend bezoek van toeristen. "Schoonhoven staat als trekpleister onder druk als we niets doen". Het gaat volgens het VOC vooral om het straatwerk, de verlichting en routing voor automobilisten. "Het straatwerk is slecht en lelijk. Bovendien verzakt de boel. De verlichting is ouderwets en mag best een likje verf hebben. Het rondrijden door het centrum zonder uitzicht op een parkeerplaats is voor bezoekers een doorn in het oog."

Het VOC ziet elders goede voorbeelden. "Als we kijken naar de recente aanpak in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Bergambacht kunnen we vaststellen dat de herinrichting in deze dorpskernen voor een duidelijke impuls heeft gezorgd. Een dergelijke uitgebreide aanpak zouden wij wensen in 2018 of uiterlijk 2019", aldus het bestuur, dat eraan toevoegt 'graag mee te willen denken'.

Pinautomaten
Het VOC-bestuur heeft tegelijkertijd de banken aangeschreven met het dringende verzoek extra pinautomaten te plaatsen in het centrum. "Toeristen kunnen nu in de binnenstad vrijwel nergens terecht", zegt VOC-bestuurslid Michiel Boon. "Vooral 's avonds is dat heel lastig. Buiten de openingstijden van Primera en Albert Heijn is het een ware zoektocht. Toeristen hoor je hardop klagen. Veel winkeliers accepteren geen creditcards. Het is voor toeristen dan ook soms niet mogelijk om iets te kopen. Een zichtbare pinautomaat op een centrale plek op de Haven of in de Lopikerstraat zou uitkomst bieden."

Ondernemers stellen dat Schoonhoven zich gastvrijer moet opstellen. "Toeristen moeten hun geld kunnen uitgeven. Als je de stad wilt promoten, moet je ze ook de kans geven om te pinnen. We moeten mensen voortdurend de weg wijzen. Nodeloos omslachtig voor een toeristische stad."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden