• Krimpenaar Marcel Dekker was dik tevreden met zijn derde plaats.
• Krimpenaar Marcel Dekker was dik tevreden met zijn derde plaats. Foto: Marcel Dekker

Marcel Dekker debuteert sterk op Speedway in Venray

Sport 230 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Marcel Dekker uit Krimpen aan den IJssel heeft een sterk debuutweekend gemaakt op de Speedway in Venray. De Krimpenaar reed voor het eerst in een 430 pk sterke Chevrolet Camaro en ontpopte zich al snel tot publiekslieveling door tweemaal op spectaculaire wijze naar het podium te rijden.

"Dit had niemand verwacht", zei hij na afloop. "Ik kon al heel snel mijn draai vinden in de auto en ook aanvallen met de toppers. Toen ik in mijn tweede race al naar het podium reed en het publiek op de banken ging staan, kreeg ik wel even kippenvel. Super vet!', aldus Dekker.  

Kwalificatietraining
In de kwalificatietraining zette hij tegen alle verwachtingen in de vierde tijd op de klokken. Op zaterdag reden de coureurs in de LMV8-klasse drie wedstrijden. In de eerste manche viel de Krimpenaar na de (rollende) start even een plaatsje terug, maar kon zich gelukkig al snel revancheren en alsnog de vierde plaats binnenslepen.

In de tweede manche reed hij zeer sterk en pakte hij de derde plaats, om vervolgens in de finale zelfs op te klimmen naar de tweede positie. 

Tweede racedag
De tweede racedag begon met de EuroCup. Een race die eenmaal per jaar wordt gereden en waarbij de winnaar zich Europees kampioen mag noemen. Dekker reed er pas zijn eerste weekend en door een gebrek aan kampioenschapspunten moest hij bijna achteraan starten (P14). Uiteindelijk leverde het nog een vijfde plek op.

In de tweede manche die dag kreeg had hij wat last van wegliggingsproblemen. "We hadden er een andere rechtervoorband op gezet, maar dat werkte niet. Ik had veel last van onderstuur waardoor de nieuwe band aan het einde van de race compleet was versleten. De blaren stonden er op.. Gelukkig wist ik de schade te beperken en naar P4 te rijden. Een mooie uitgangspositie voor de finale."

Finale
Die finale werd het spektakelstuk van het weekend. Startend vanaf plaats vier mengde Dekker zich direct met de kopgroep. Aanvankelijk leek hij dit tempo net niet bij te kunnen houden, tot de eerste regendruppels naar beneden kwamen en alles veranderde.

De koploper, Barry Maessen, die tot nu toe alle races van het weekend wist te winnen, had moeite om zijn auto op het asfalt te houden en moest het tempo wat laten zakken. De kopgroep schoof vervolgens ineen en er ontstond een fel gevecht om de overwinning met Dekker in de hoofdrol.

"Ik opende de aanval op leider Maessen, omdat ik zag dat hij moeite had met de regen. Ik plaatste de aanval in bocht drie, maar schoot zelf ook weer door vanwege het water op de baan", blikt hij terug. Met een knappe derde plek was Dekker dan ook ruim tevreden. "Wat was dit genieten, zeg!"

Leendert Kamsteeg

Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden