v.l.n.r.; Rick de Jager (bureauhoofd Beheer en Verkeer van de provincie Zuid-Holland), Pieter Neven (wethouder Verkeer), Johan Koutstaal (voorzitter SVN Krimpenerwaard) en mevrouw Evita Unk (bestuurslid PR & Communicatie v.v. Dilettant).
v.l.n.r.; Rick de Jager (bureauhoofd Beheer en Verkeer van de provincie Zuid-Holland), Pieter Neven (wethouder Verkeer), Johan Koutstaal (voorzitter SVN Krimpenerwaard) en mevrouw Evita Unk (bestuurslid PR & Communicatie v.v. Dilettant). Foto: Gemeente Krimpenerwaard

Gemeente past oversteekplaats ter hoogte van VV Dilettant aan

Algemeen 976 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • De gemeente Krimpenerwaard heeft de oversteek op de provinciale weg N477 in Krimpen aan de Lek ter hoogte van voetvalvereniging Dilettant onlangs aangepast.

Leden en bezoekers van de voetbalvereniging kunnen nu veilig oversteken vanaf het parallel liggende fietspad naar de sportaccommodatie. De aanpassing was nodig na meerdere klachten over een onveilige situatie bij het oversteken.

Actie
Zowel de provincie Zuid-Holland als de gemeente zag zich hierdoor genoodzaakt actie te ondernemen. In overleg met de Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) werd de afgelopen periode naar een verkeersveilige oplossing gezocht.

De oversteek bestaat nu uit een opvallend attentiebord met ledlampen. Het attentiebord licht op en gaat knipperen wanneer iemand binnen het detectieveld wil oversteken. De naderende automobilisten worden dus gewaarschuwd voor overstekend verkeer. De voorrang op dit weggedeelte wordt hiermee niet geregeld.

Hoog op de agenda
Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp binnen de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Krimpenerwaard. Wethouder Pieter Neven: "De gemeente Krimpenerwaard heeft verkeersveiligheid hoog op de agenda staan. Kinderen zijn helaas nog niet altijd alert op de verkeerssituaties. Daarom moet de omgeving rondom scholen en sportaccommodaties zeker verkeersveilig zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden