Geen promotie voor Bergambacht

Sport 413 keer gelezen

BERGAMBACHT • Bergambacht is er zaterdag niet in geslaagd naar de derde klasse te promoveren.

Donderdagavond wonnen de Bergambachtenaren de eerder uitgestelde nacompetitiewedstrijd tegen het Boskoopse Floreant met 2-0 door goals van Etienne van de Heuvel en Julian Graafland.

Als beste nummer twee van de poule – Leiden won zowel van Bergambacht als Floreant en promoveerde naar de derde klasse – mocht Bergambacht een ingelast eindtoernooi spelen in Maassluis tegen zeven andere clubs met als inzet een vrijgekomen plek in de derde klasse.

De eerste wedstrijd van twee keer 12,5 minuten tegen Oud-Beijerland ging met 2-1 verloren. Na zeven minuten spelen stonden de Bergambachtenaren met 2-0 achter.

"De jongens vertelden me tijdens de rust, dat ze pap in de benen hadden," vertelde interim-trainer Rob van Willigen. "In de tweede helft ging het beter. Damy Straver maakte na de rust de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef, ondanks enkele goede kansen, uit."

In de tweede wedstrijd tegen de latere winnaar Rockanje, dat alleen maar verdedigde, werd niet gescoord. De 2-0 winst tegen Loosduinen, door goals van Jelle Hordijk en Pieter Meijer, was niet voldoende voor een finaleplek.

"Als we niet zo slap begonnen waren, hadden we ver kunnen komen," vervolgde Van Willigen. "We kregen complimenten voor ons aanvallende spel, maar daar kopen we niks voor. We hadden de wedstrijd van donderdagavond nog duidelijk in de benen."

Rockanje speelde in de finale met 0-0 gelijk tegen Oegstgeest. In de beslissende penaltyreeks trok het met 9-8 aan het langste eind en promoveert dus naar de derde klasse.