• Deelnemers mochten oefenen op grote borden.
• Deelnemers mochten oefenen op grote borden.

Legale graffitimuur in Krimpen

Algemeen 647 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpen aan den IJssel heeft eindelijk een plek waar graffitikunstenaars naar hartenlust legaal kunnen werken aan hun eigen kunstwerken.

Op het Zwaneneiland (nabij de skatebaan) werd donderdag de muur in gebruik genomen door een aantal kinderraadsleden. Het was de kindergemeenteraad die vorig jaar instemde met de komst van de graffitimuur. Dit gebeurde op de Dag van de Kindergemeenteraad.

Voor de bouw stelde de gemeente 2.000 euro beschikbaar. Het duurde lang voordat de graffitimuur er stond. Aan de bouw bleken namelijk nogal wat haken en ogen te zitten. "Je mag als gemeente niet 'zomaar' een muur plaatsen in de openbare ruimte om die vervolgens vol te spuiten", verklaart burgemeester Martijn Vroom. "Daarvoor moet je je beleid aanpassen. Bovendien moet een dergelijk bouwwerk voldoen aan allerlei eisen, maar ik ben blij dat -ie er nu staat."

Pilot
Er is bewust gekozen voor een pilot. Vroom: "Na een jaar evalueren we hoe het gaat. En om te kijken of de graffitimuur voorziet in een behoefte."

Tijdens een workshop mochten de kinderraadsleden zelf met een spuitbus aan de gang. Onder leiding van de bekende graffiti-kunstenaar Ruud Kooger oefenden ze eerst op grote borden. Later in de middag zouden ze samen een kunstwerk maken op de graffitimuur zelf, maar regen en onweer gooiden roet in het eten. Het is nu de bedoeling om het kunstwerk, dat het thema duurzaamheid heeft gekregen, aankomende vrijdag af te maken. De contouren van windmolens, zonnepanelen en gescheiden afvalbakken staan al op de muur.

Afbeelding
• Spuitbussen staan klaar voor de workshop.
• De contouren van het kunstwerk staan al de graffitimuur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden