Afbeelding
Foto: Stockfoto

16-jarige jongen aangehouden voor poging straatroof onder Algerabrug

112 1.024 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie heeft woensdag een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor poging straatroof onder de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel. De verdachte zou tevergeefs hebben geprobeerd een telefoon uit iemands hand te rukken.

Het slachtoffer schakelde na de gebeurtenis direct de politie in. Meerdere agenten, waaronder één gekleed in burger, gingen ter plaatse om te zoeken naar de dader(s). Nabij de IJsseldijk spotte een agent een mogelijke verdachte, inmiddels in het bijzijn van andere jongens. De groep werd staande gehouden op de Poldersedijk in Krimpen aan den IJssel. De verdachte die de politie op het oog had dacht hier echter anders over en zette het op een rennen. Na een achtervolging te voet raakte de verdachte uit het zicht nabij dichte bossages, waarin hij zich kennelijk had verstopt. 

Met een politiehond werden de bosjes afgezocht. Lang zoeken bleek niet nodig. Bij het harde geblaf van de politiehond kwam de jongen tevoorschijn. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, is aangehouden. Tegen de andere jongens kon niets blijken. Zij konden na controle hun weg vervolgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden