• De milieustraat aan de Stormsweg in Krimpen aan den IJssel.
• De milieustraat aan de Stormsweg in Krimpen aan den IJssel.

Beëindiging gebruik milieustraat Krimpen

Algemeen 4.890 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Inwoners van Nederlek en Ouderkerk aan den IJssel brengen over anderhalf tot twee jaar hun grof huishoudelijk afval naar de milieustraat in Bergambacht.

De gemeente Krimpenerwaard heeft de overeenkomst tussen de twee voormalige gemeenten met Krimpen aan den IJssel per 1 juli 2018 opgezegd. "We moeten dat een jaar van te voren doen om niet nog eens vijf jaar vast te zitten aan Krimpen", legde wethouder Pieter Neven uit. "Mijn Krimpense collega was not amused over onze stap. Het scheelt hem veel geld. Aan de andere kant willen wij de milieustraat in Bergambacht rendabel maken door het aantal gebruikers op te voeren. Ook voor Vlist en Schoonhoven worden de contracten met Gouda en Lopik opgezegd. Dat kan per jaar."

Plan van aanpak
Dat laatste hangt af van de ingebruikname van de centrale milieustraat in Bergambacht. Daar wordt na onderzoek komend najaar door een ingehuurd bureau een plan van aanpak voor geschreven. Neven gaf aan dat hij niet meteen afscheid neemt van Krimpen, Gouda en Lopik. "Als de vernieuwing langer duurt, zullen inwoners van Nederlek, Ouderkerk, Vlist en Schoonhoven nog wel even zijn aangewezen op hun huidige afvalbrengstations. Daarover worden binnenkort gesprekken gevoerd."

Een centrale milieustraat voor de hele waard scheelt aanzienlijk in de kosten. "Een plaats als Alphen met 100.000 inwoners is zo'n 500.000 euro per jaar kwijt. Door de versnippering betalen wij met 55.000 inwoners uit elf kernen op dit moment ruim 800.000 euro."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden