Afbeelding

Textielinzameling levert goede doelen donatie op

Algemeen 237 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Wethouder Pieter Neven en Maarten van Renssen van Stichting Sympany verblijdden dinsdag 21 lokale goede doelen met een donatie door de overhandiging van een cheque.

Inwoners van Krimpenerwaard doneerden afgelopen jaar 171.73 kilo textiel in de textielcontainers van Sympany. Een deel van de opbrengst van het ingezamelde textiel is bestemd voor lokale goede doelen en verenigingen. Het gaat om een totaalbedrag van 17.000 euro.

Onder andere Historische Vereniging Ouderkerck op d' IJssel, dorpsvereniging Vlist, het Haastrechts Platform voor interkerkelijke samenwerking, buurtvereniging Uitbreiding dorp (Bergambacht), Popcorn Vocals, Scouting Admiraal de Ruyter en Stichting Wereldwinkel Schoonhoven kregen een bijdrage.

Wethouder Pieter Neven: "Door een deel van de textielopbrengst terug te geven aan lokale verenigingen en organisaties hopen we dat inwoners nog meer textiel gescheiden aanbieden. Zo leveren we als gemeenschap een bijdrage aan de doelstelling om bruikbare grondstoffen uit het restafval te houden en te hergebruiken én steunen we tegelijkertijd lokale doelen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden