• Grote opkomst voor de sponsoractie zaterdag.
• Grote opkomst voor de sponsoractie zaterdag.

Sponsoractie ‘Burgland Charitas’ levert 45.000 euro op

Algemeen 311 keer gelezen

STOLWIJK • Vele medewerkers en hun gezinsleden van Bouwbedrijf De Vries en Verburg hebben zich zaterdag ingezet voor het goede doel. 'Foundation Burgland Charitas' organiseerde een sponsoractie om de bouw van een multifunctionele school in Milange (Mozambique) mogelijk te maken.

De deelnemers deden hun best om door middel van fietsen, steppen, hardlopen, zwemmen of survivallen zoveel mogelijk geld in het laatje te brengen. Met succes, het eindresultaat van de sponsoractie was maar liefst 45.100 euro.

Groei
Met de bouw van de school in Milange kunnen kleuteronderwijs, basisonderwijs, vakonderwijs, training van community-werkers en universitair onderwijs onder één dak plaatsvinden. Het nieuwe gebouw heeft een vloeroppervlak van ruim 225 m². Het project wordt samen met partnerorganisatie Espanor gerealiseerd.

De voorziening biedt ruimte om de enorme groei van de reeds bestaande onderwijsactiviteiten te faciliteren, zodat nog meer kinderen naar school kunnen en meer jongeren een vak kunnen leren. "Hiermee kunnen zij een zelfredzaam bestaan opbouwen", verklaart Harriette Brugman namens Foundation Burgland Charitas. "Met deze actie dragen we bij aan de ontwikkeling van één van de armste landen van Afrika. Voor de realisatie van de school is een bedrag nodig van 90.000 euro."

Het project wordt meegefinancierd door stichting Wilde Ganzen. Op iedere gift geven zij een premie van 50%. Brugman: "En nog steeds komen er donaties binnen en kan er financiële steun worden verleend, dus de actie is nog niet afgerond."

Na alle sportieve activiteiten was het zaterdag tijd voor ontspanning en kon iedereen aanschuiven voor een barbecue.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden